Fântâna din Iosefin, încă DEZAFECTATĂ. Câţi bani se alocă lunar pentru îngrijirea...

Fântâna din Iosefin, încă DEZAFECTATĂ. Câţi bani se alocă lunar pentru îngrijirea fântânilor din Timişoara şi de ce nu se fac reparaţiile necesare

0
DISTRIBUIȚI

fantana (1)

La debutul acestei luni PRESSALERT.ro prezenta situaţia deplorabilă în care se află fântânie din urbea de pe Bega. Dacă despre fântâna ornamentală amenjată cu 100.000 de euro de la bugetul local de edilul șef Nicolae Robu, Primăria Timișoara anunța că a fost oprită pentru efectuarea unor verificări tehnice, despre fântâna din Iosefin, care a ajuns un soi de lac pentru păsări moarte municipalitatea nu a făcut nicio precizare.

La solicitarea PRESSALERT.ro Primăria Timișoara a informat că „conform contractelor subsecvente de lucrări, încheiate de Primaria Municipiului Timişoara pentru anul 2015, suma alocată pentru întreţinerea celor 96 de fântâni forate şi 24 de fântâni ornamentale este: fântâni ornamentale -157 lei (fără TVA)/fântână/lună, fântâni forate cu apă potabilă -137 lei (fără TVA)/fântână/lună.


De gestiunea fântânilor ornamentale se ocupă Hidromet SA, iar de gestiunea fântânilor forate Formin SA.

În ciuda materialului publicat de PRESSALERT.ro situația fântânii din Piața Iosefin rămâne la fel, ba mai mult gurile pe unde ar trebui să curgă apa au fost sigilate. Deși nimeni nu declară nimic în mod oficial, surse din primărie susțin că este nevoie de proceduri speciale pentru a găsi o soluție ca fântâna să fie reparată, aceasta fiind realizată ca parte a proiectului cu fonduri europene de amenajare a Pieței Iosefin. Veşti bune vin însă în legătură cu fântânile publice, unde momentan nu mai există probleme, acestea fiind dezinfectate deja şi urmând să fie date în folosinţă zilele viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.