Firma cu pedigree liberal Rogera, un nou contract pentru spaţii verzi cu...

Firma cu pedigree liberal Rogera, un nou contract pentru spaţii verzi cu Primăria Timişoara. Vezi valoarea contractului şi cine este cel de al doilea câştigător

1
DISTRIBUIȚI

intretinere spatii verzi la timisoara01jgp

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a anunţat, astăzi, primii câştigători ai licitaţiei pentru spaţiilor verzi  din municipiu. „Am semnat contractul cadru pentru întreținerea spațiilor verzi Lotul I zona centrală și lotul 2 Zona 1. Iată în sfârșit pe zona centrală avem un contract cadru cu Horticultura, avem un alt contract cadru semnat cu firma SC Rogera Prest Com SRL”, a spus Robu. Firma Rogera aparține familiei lui Răzvan Anheliuc, lider la TNL Timiș și fost șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean și câștigat contractul de întreținere a spațiilor verzi pentru trei din cele patru zone din Timișoara pentru un an, începând din septembrie 2013.


Ulterior, Curtea de Conturi a stabilit că 60% din valoarea facturilor decontate de Primăria Timişoara către această firmă au fost nejustificate.

Întrebat cum firma Rogera a reuşit să câştige din nou licitaţia, edilul Nicolae Robu a spus că „Rogera a avut preţuri de trei sau patru ori mai mici decât cei care au făcut lucrări anterior, e adevărat că au avut prețuri mai mici, dar încă nu sunt destul de mici. Unii sunt nemulţumiţi inutil. (…) Judecaţi, indiferent de pregătirea profesională, că nu suntem economiști. Există temei legal ca cineva să interzică accesul la licitație pentru că cineva a făcut o apreciere pur și simplu? (…) Sunteţi de părere că legea poate interzice participarea la licitaţie a unei firme care nu are probleme, dar despre care cineva crede că a avut preţuri prea mici? Nimeni nu poate face ilegalităţi, discreţionar, pentru că i se pare lui că cineva nu poate veni la licitaţie. Primarul nu are niciun drept să stabilească cine vine sau nu”.

Contractul cadru semnat cu Horticultura are o valoare de 51.3 milioane lei fără TVA pentru zona centrală, iar cel semnat cu Rogera pentru lotul 1 zona 2 are o valoare de 31 de milioane de lei. Ambele sunt semnate pentru o perioadă de patru ani de zile.

1 COMENTARIU

  1. Bravo lor pana la urma s-a demostrat ca aceasta Firma Rogera a facut curatenie in tot orasul anul trecut,
    Pana la urma cred ca asta ne intereseaza sa avem orasul curat si spatiile verzi aranjate,
    Felicitari Rogera, felicitari Razvan Anheliuc !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.