Gabriel Kelemen, timișoreanul care a dezvoltat o teorie UNICĂ la nivel mondial...

Gabriel Kelemen, timișoreanul care a dezvoltat o teorie UNICĂ la nivel mondial despre unde staționare și geometria lichidelor. Unde a fost invitat să prezinte această idee inedită VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

kelemen gabriel

Timișoreanul Gabriel Kelemen, critic de artă, artist și, în același timp, cercetător, a dezvoltat o teorie unică la nivel mondial, pe care a fost invitat să o prezinte chiar și americanilor. Este vorba despre „Teoria Sferă-Vortex”, despre care a și realizat o impresionantă lucrare intitulată „Universalitatea Arhetipului Sferă-Vortex”. Această teorie inedită a fost dezvoltată pe tema geometriei lichidelor și a undelor staționare.

„Cartea pe care am elaborat-o despre această teorie necesită aproximativ opt ore de explicații. Am fost și-n Germania cu teoria „Sferă-Vortex”, la un congres de cimatică, știința care studiază efectul sunetului (vibrației) asupra materiei, deci se ocupă și de undele staționare. Artiștii, de multe ori, sunt văzuți ca fiind niște ciudați, pentru că arta în principiu crează stupoare.


Tocmai de aceea, trebuie să faci o facultate, să înveți, să citești ca să înțelegi anumite lucruri. Teoria mea se bazează pe un experiment științific, iar eu, mai apoi, am creat o grămadă de experimente, care sunt desenate”, a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Gabriel Kelemen.

De teoria unică la nivel mondial a cercetătorului timișorean au aflat și americanii. Motiv pentru care, în luna noiembrie a acestui an, Gabriel Kelemen a fost invitat la New York pentru a o prezenta. „Este o vizită de lucru și una culturală, cred că fac un lucru interesant pentru orașul acesta și pentru țară în America, prin vizita mea”, a conchis criticul de artă.

Provocat de către moderatorul emisiunii, Gabriel Kelemen și-a exprimat punctul de vedere și cu privire la faptul că grafferii nu au voie să deseneze pe pereții pasajului Michelangelo, dar și referitor la palmierii din centrul Timișoarei. Astfel, criticul de artă timișorean consideră că nu este normal ca pereții pasajului să fie desenați. „Pasajul este prea nou, doar ce a fost inaugurat ar deveni ostentativ un astfel de desen, de aceea și cred că este păzit”, este de părere Gabriel Kelemen. Cercetătorului îi plac și palmierii din centrul orașului, despre care spune că „nu cred că problema acestor palmieri e una reală, mai ales dacă ne gândim la faptul că în Timișoara erau palmieri și în perioada interbelică. Nu văd asta un lucru grav, ci mai grav a fost când s-a demolat Solventul sau când s-a dorit demolarea Abatorului. Mă deranjează un palmier, doi, când se demolează o clădire de patrimoniu?”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.