Gala Blues Jazz, un festival fără mici şi bere în centrul Lugojului...

Gala Blues Jazz, un festival fără mici şi bere în centrul Lugojului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-960437911">

10464307_1110207315662389_296297840224750758_nAmatorii de blues şi jazz au avut parte în weekend-ul trecut de cea de-a doua ediţie a Galei Blues Jazz, care a avut loc pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj. Manifestarea a debutat sâmbătă, cu recitaluri susţinute de Lucian Crista Quartet din Lugoj (Lucian Crista-pian electric, Cristian Vatan-bas, Tavi Logos- chitară şi Alex Gondoci – percuţie), după care pe scenă au urcat timişorenii de la Aquarium Trio (Ion Dorobanţu-chitară, Victor Miclăuş- bas şi Szekeres Ferenc-percuţie) urmaţi de Rockabil (Vali Ivănescu-voce, bas, Bujor Hariga-chitară, Marian Drăghia-chitară şi Petre Prisăcaru-tobe). Cea de a doua zi a Galei, programată duminică a debutat cu timişorenii de la Mircea Bunea Trio (Mircea Bunea-chitară, Victor Miclăuş-bas şi Gore Teodorescu-percuţie), urmaţi de arădenii de la Mario& The Teacher (Mario Florecu-percuţie şi Radu Rotaru-clape), finalul evenimentului prilejuindu-le celor prezenţi un concert cu Ora H (Bujor Hariga-chitară, Bogdan Racz-voce, Adi Văduva-bas, Toni Kuhn-clape şi Lică Dolga-tobe).

“Alegerea pe care am făcut-o, de a organiza Gala în aer liber, chiar dacă , din punct de vedere financiar ne costă puţin mai mult, are menirea de a ajuta la promovarea acestor genuri muzicale, blues şi jazz. Faptul că avem invitate trupe doar din zonă, nu înseamnă că facem rabat de la calitate, talentul nu se măsoară în kilometri. Consider că am invitat, în acest an , la Gală, unele dintre cele mai bune trupe de blues şi jazz din ţară. <<Dacă erau mici şi bere, era mai multă lume>> au tot spus unii. Dacă erau mici şi bere, nu mai era Gala de Blues Jazz, era un „altfel” de Festival… Publicul pentru care a fost gândită această Gală nu se regăseşte în publicul „celălalt”. Am avut partte de seri minunate, cu artişti extraordinari, un public care, la un moment dat ar fi făcut sala Teatrului neîncăpatoare. Atâta timp cât doamna Pârvulescu, sora regretatului Bela Kamocsa şi Ştefan Katona m-au felicitat pentru străduinţă, eu consider că a fost o reuşită. Normal, au fost şi anumite probleme, dar nimic ce nu poate fi remediat pe viitor, indiferent cine va organiza această manifestare“,. ne-a declarat Augustin Bercean, referent la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj şi coordonator al evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.