Gheorghe Chivorchian, din nou la DNA în „dosarul Poli”. UPDATE Ce bunuri...

Gheorghe Chivorchian, din nou la DNA în „dosarul Poli”. UPDATE Ce bunuri ale secretarului general al FRF au pus procurorii sub sechestru

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1347036407">

chivorchian candidatura la frf lansare03_resize

Fostul președinte al echipei de fotbal Poli Timișoara și actual secretar general al Federației Române de Fotbal a venit din nou la DNA Timișoara pentru a fi audiat, împreună cu avocatul său.

Într-un comunicat postat astăzi pe site-ul FRF, Chivorchian a anunțat că se autosuspendă din funcție „până la finalizarea procedurilor inițiate de instituțiile statului și care mă implică, până la clarificarea deplină a situației. (…) Voi oferi toate informațiile necesare și sunt la dispoziția autorităților pentru lămurirea acestei spețe care nu are de ce să implice Federația Română de Fotbal”.

Ajuns la sediul DNA Timișoara la ora 15.40, secretarul general al FRF a refuzat să facă declarații, spunând că va vorbi când va ieși de la audieri.

Vă reamintim că Gheorghe Chivorchian a mai fost „convocat” la DNA sâmbătă dimineața, când a fost audiat și a aflat că este pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și pentru decontările duble făcute în perioada când conducea echipa de fotbal patronată de Marian Iancu.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Procurorii DNA Timișoara au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului până la concurența sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian. Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, ar fi vorba de un sechestru pe opt imobile deținute de secretarul general al FRF în județul Neamț.

2 COMENTARII

  1. Un control al Curții de Conturi a scos la iveală că în cazul SC Politehnica 1921 Știința Timișoara SA, adică la echipa lui Marian Iancu, atât Consiliul cât și Primăria Timișoara au finanţat o societate pe acţiuni, nu o entitate sportivă nelucrativă, aşa cum prevedea legislaţia.

    „La CJ Timiș s-au decontat prime acordate pentru perfor­manțe sportive deosebite, pentru anul competițional 2010-2011. În condiţiile în care plata din bugetul judeţean a fost efectuată la data de 30.06.2010 (data la care beneficiarul sumelor le şi utilizează conform datelor din Trezoreria Timişoara), justificarea se face prin adresa înregistrată doar la beneficiar sub nr. 6982 din data de 28.12.2010 ce are anexat un tabel înregistrat la CJ Timiş sub nr. 6852-31.05.2011(?!), cu numele şi sumele acordate unor persoane cu titlul de primire”, se arată în raport.

    Recuperarea pagubei de 9,5 milioane de lei

    Astfel, instanța obligă recuperarea prejudiciului calculat la 9,5 milioane de lei, de la fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc și de la secretarul instituției, Petrișor Nădăștean. Concluzia auditorilor e că banii au fost deturnaţi de la scopul alocat iniţial de CJ Timiş şi „au determinat o pagubă adusă indirect bugetului de stat la nivelul plăţilor efectuate de 9.950.000 lei”.

    În alt raport al Curții de Conturi, referitor la folosirea banilor publici de către Primăria Timișoara, s-au constatat aceleași probeme, și un prejudiciu de 27,1 milioane de lei, de care se fac vinovați fostul edil, Gheorghe Ciuhandu, respectiv secretarul Ioan Cojocari. Recursul în acest caz se va judeca în curând tot la Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.