Grafferii din Timișoara au pornit OFENSIVA împotriva lui Robu, după ce au...

Grafferii din Timișoara au pornit OFENSIVA împotriva lui Robu, după ce au fost avertizați că au interdicție să deseneze pereții subpasajului Michelangelo. Ce sunt provocați să facă

16
DISTRIBUIȚI

INAUGURARE PASAJ05_resize

„Graffiti pentru Michelangelo” – acesta este numele blogului care a fost creat imediat după ce circulația prin pasajul Michelangelo a fost deschisă. La inaugurare, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, îi avertiza pe artiștii stradali că nu au voie să deseneze pe pereții pasajului, în caz contrar, se vor alege cu amenzi. Asta pentru că proiectul a fost realizat cu bani de la Uniunea Europeană, iar în următorii cinci ani nu se poate face nicio modificare în proiect.

Grafferii din Timișoara nu au stat pe gânduri și au realizat un blog pe care vor fi postate fotografii cu desene ce vor apărea pe pereții albi din pasajul Michelangelo. „Aici găsiți un foto blog unde puteți trimite fotografii ale graffiti-urilor ce vor apare pe, sub, lângă pasajul Michelangelo din Timișoara.


Credem că în cinci ani, vom avea suficientă artă de fotografiat. Zicem cinci ani pentru că după expirarea perioadei în care e interzis graffiti-ul în pasaj, să nu mai fie interesant”, scrie pe blogul „Graffiti pentru Michelangelo”.

Deocamdată, pereții pasajului Michelangelo nu au fost atinși și există slabe șanse să se întâmple acest lucru. Asta pentru că pasajul este păzit de polițiști locali 24 de ore din 24. Ieri, pe grupul de pe Facebook „Robu trebuie să plece”, un internaut a postat o fotografie cu un polițist local care supraveghea pasajul.

11150537_689660587805486_7573450258447788462_n

16 COMENTARII

  1. Am senzatia ca exista o bucurie uriasa in randul ziaristilor cand vad ca se formeaza astfel de initiative menite sa faca exact invers. Pasajul trebuie ingriit pentru ca DA sunt bani de la UE si tipii sunt destul de stricti cu fondurile. Modul in care va foloisti de puterea pe care o aveti este unul din cele mai josnice care exista. Nu pot sa inteleg ce Dumnezeu a intrat in „formatorii de opinie” ai acestui oras. Ce castigati prin toate aceste initiative penibile? Probabil radiati la gandul ca poate poate apare un grafitti in pasaj si puteti iarasi s va improscati cactul pe internet.

  2. Toti repetentii de la arte care se cred artisti isi fac un scop din a murdari un perete cu ineptii coclite sub influenta etnobotanicelor.
    De cealalta parte, pazitorii de palmieri de apartament si muscate devin pazitori de ziduri. Din banii mei. Orasul meu a ajuns de rasul curcilor.

    • @eh-subscriu la ce ai spus!Daca platesti un cocalar local ,nici o problema ,vorbesti direct cu vita de Cojan si daca vrei iti plimba si cainele…strategic…!
      Domnule primar sclavii ce pompos ii numiti politisti ,punetii sa va insoteasca si cand mergeti la coafor,oricum sunt degeaba oriunde ii trimiteti.

  3. Astia au idei putine dar fixe. Nu inteleg dc ma obliga cineva sa i suporta arta pe toate zidurile. E o incalcare a dreptului meu sa vad pictura pe care vreau sa o vad nu pe care ma obligati voi sa o vad. Corect?

  4. Lucrari si chestii care in alte tari sunt normale si de bun simt, la noi sunt inaugurate cu muzica simfonica si au paza ca o baza militara. Ce cacat e cu lumea asta?

  5. Grafferi…? niste idioti frustrati au fost categorisiti..?….sint niste nemernici !! Daca i-ati cunoaste ati fi uimiti cit sint de aschilopati si prost alimentati…..sint 6-7 la suta de kile…..

  6. D-na Mit, cred sincer ca v-ati plasat de partea gresita a baricadei, daca intentia grafferilor de-a vopsi Pasajul Michelangelo o tratati ca pe ceva onorabil si dezirabil ptr fata orasului. Grafferii au in plan… Ce au in plan? sa batjocoreasca o noua si frumoasa lucrare de infrastructura a orasului ? Sa stiti ca nu cred deloc si combat conceptul de „dictatura a minoritatilor”, caci aici ne incadram daca citiva graferi isi impun asupra orasului viziunea lor „artistica”(?!).
    Mi-a trecut pe la urechi informatia potrivit careia un grup de initiativa doreste sa sensibilizeze un potent om de afaceri (non-roman) ptr a-l convinge sa finanteze ptr Timisoara un sondaj de opinie mamut, despre felul in care timisorenii percep graffiti, daca si-l doresc, unde anume, in ce limite de extindere a arealului. Eu cred ca rezultatul acestui sondaj de opinie ii va lamuri pe grafferi ca initiativele lor sint depaaarte de-a fi intr-atit de populare precum isi inchipuie ei ca sint, ei si un grup de co-ginditori exaltati.
    Daca comunitatea de grafferi isi doreste sa se manifeste pozitiv in oras, in spatii publice pe care Primaria le va agrea, i-as propune sa-si ia ca exemplu pictura placuta aplicata pe zidul de capat al cladirii Materna (fata Plai).

  7. Arta libera stradala graffiti este cel mai minunat dar pe care il poate primi un oras devenit trist, murdar, cu ziduri vechi si neingrijite, cu pasaje pline de mucegai si cu o piata fosta a Libertatii care arata ca un rahat.

    • Cristina, folosesti o exprimare-cliseu, care nu se potriveste Timisoarei. De unde ai tras tu concluzia ca orasul e trist ?!?! Ai fost simbata la concertul Loredanei din P-ta Victoriei ? Ai fost simbata seara la Muzeul Satului la festivalul Revolution (un pui al faimosului EXIT de la Novi Sad) ? Duminica ai fost la concertul lui Horea Brenciu din P-ta Victoriei ? Tot duminica ai fost cumva la ziua a doua a mentionatului Revolution ? Luni ai fost in Parcul Botanic la bataia cu apa care a avut loc acolo ? Tot luni ai fost in Parcul Copiilor, sa vezi ce tumult de copii rizind, jucindu-se, coada la plimbarea pe Bega cu vaporul piratilor era acolo ? Nu, orasul nu e deloc trist, si e lipsit de fair-ply sa-l cataloghezi dupa propria ta traire interioara…

  8. ce parere are curtea de conturi, ce costa mai putin, o galeata de vopsea pentru a „distruge” opera de arta a unor artisti neintelesi sau n’spe politisti care pazesc cu schimbul 24 de ore din 24 pasajal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.