Horia Colibășanu, singurul român protagonist într-un proiect INEDIT al Uniunii Europene. Despre...

Horia Colibășanu, singurul român protagonist într-un proiect INEDIT al Uniunii Europene. Despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

P6048591-1024x768După ce a cucerit cinci din cele șapte vârfuri de peste 8.000 de metri, în premieră pentru România, abordând un stil de cățărare pur sportiv, fără tuburi de oxigen și șerpași, alpinistul Horia Colibășanu a fost invitat să reprezinte România într-un proiect multimedia cultural, la inițiativa Letoniei, care acum deține președinția UE.

Proiectul se numește Mindpower și include o serie de filme scurte realizate în fiecare țară membră UE. „Încă din decembrie călătorim prin Europa. În fiecare țară filmăm o singură personalitate, iar din România l-am ales pe Horia pentru că este excepțional în ceea ce face”, au declarat producătorii filmului.

Materialul despre Horia urmează să fie produs și popularizat de către letoni în curând.

Horia Colibășanu are 38 de ani, e medic stomatolog la Timișoara și este cel mai bun alpinist de altitudine al momentului, fiind singurul român care a escaladat trei dintre vârfurile de 8.000 de metri cu cea mai ridicată rată de mortalitate: Annapurna, K2 și Dhaulagiri.

P6048472-1024x768Cinci dintre cele șapte vârfuri de 8.000 de metri atinse au fost în premieră pentru România.


Horia Colibășanu se cațără în stil pur, sportiv, fără oxigen artificial și fără șerpași de altitudine.

Horia Colibășanu este și protagonistul unui film documentar produs în Spania, „Pura Vida / the ridge”, premiat la Festivalul Internațional de Film San Sebastian, în 2012. În “Pura Vida/the ridge”, Horia joacă rolul principal în cea mai amplă operațiune de salvare din istoria Himalayei (Annapurna 2008), în urma căreia a primit distincția „Spirit of Mountaineering” (Piolets d’Or, 2009), din partea British Alpine Club, cel mai prestigios club montan din lume.

Foto: Mircea Gherase

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.