Inaugurarea cu orchestră a pasajului subteran de la Michelangelo, subiect de interpelare...

Inaugurarea cu orchestră a pasajului subteran de la Michelangelo, subiect de interpelare în plenul CLT. Cum s-a enervat Robu

1
DISTRIBUIȚI

michelangelo

Inaugrarea faraonică a pasajului rutier subteran de la Michelangelo, care a avut loc joi, 28 mai, chiar de ziua edilului șef Nicolae Robu, a devenit subiect de interpelare în plenul Consiliului Local Timișoara.

Independentul Bogdan Herzog a solicitat un raport din partea administrației Robu prin care să se prezinte conversațiile dintre muncipalitate și firma care a executat lucrările, CCCF, pentru a vedea dacă au fost stabilite penalități pentru întârzierile legate de proiect, costuri suplimentare sau economii. Fost membru PNȚCD, Herzog a cerut ca și fostul edil Gheorghe Ciuhandu pe vremea căruia proiectul a fost aprobat pentru finanțare să fie chemat la astfel de inaugurări.

Edilul șef Nicolae Robu a replicat la rândul său că „privind Michelangelo, sunteți în eroare totală și în privința sumelor, valoarea aprobată pentru acest proiect a fost 64 milioane de lei, iar valoarea la care s-a adjudecat a fost de 49 milioane de lei.


(…) Niciun leu nu a fost câștigat de nimeni în nicio competiție. Ca și consilier local v-ar fi stat bine să știți că pe proiecte au fost alocați fără competiție 70 de milioane de euro pe Timiş și că acești bani se dau ca rambursare după lucrări făcute, nu pe punerea de semne. Dacă mă duc să pun aici un semn că aici va fi metroul Timișoarei nu îmi dă nimeni niciun leu. Lucrarea s-a finalizat cu o zi înainte de termen, nu cu nouă luni întârziere. Lucrarea a început în aprilie 2013, în urma organizării licitației după ce am semnat contractul de finanțare, în aprilie 2013 am predat amplasamentul și au început lucrările efective, care au durat doi ani și o lună, cu întruperi cauzate de o vreme nefavorabilă”.

După ce Herzog a solicitat răspunsuri în scris în ciuda replicii primite pe loc, Robu l-a acuzat din nou că are frustrări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.