INEDIT Timișorencele, invitate la o plimbare cu bicicleta îmbrăcate în bluze tradiționale....

INEDIT Timișorencele, invitate la o plimbare cu bicicleta îmbrăcate în bluze tradiționale. Ce sunt încurajați să facă românii de pretutindeni de Ziua Universală a iei

0
DISTRIBUIȚI

cochete pe biciclete

Timișorencele iubitoare ale mersului pe două roți, dar și al tradițiilor, sunt așteptate să participe la un eveniment inedit. De Ziua Internațională a Iei, Asociația „Aici și acum împreună” organizează evenimentul „Pedalăm cu ia”.


„Noi te invităm, tu vii cu bicicleta și ia. Iar împreună aducem frumusețea și tradiția într-un singur eveniment”, transmit inițiatorii acțiunii. Pedalarea timișorencelor îmbrăcate în ie va avea loc în data de 24 iunie, de la ora 19.00, punctul de plecare fiind Parcul Rozelor.

Ziua Universală a Iei tradiționale românești a fost creată de comunitatea online „La Blouse Roumaine„, care a declanșat, în anul 2013, una dintre cele mai importante mișcări culturale din ultimii 25 de ani, dedicate iei și culturii identitare din România. În ultimii doi ani, Ziua Universală a Iei a fost celebrată pe șase continente, în peste 50 de țări.

Românii, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla, sunt încurajați și în acest an să poarte ii, cămăși sau costume tradiționale de Sânziene. „Poartă o ie oriunde te-ai afla în lume pe 24 iunie, fotografiază-te și încarcă-ți poza pe contul de Facebook, Instagram sau Twitter. Îmbracă planeta în ie și spune lumii cea mai frumoasă poveste despre România”, transmite „La Blouse Roumaine” pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.