ÎNFIORĂTOR Aproape 200 de micuți din Timiș, ABUZAȚI de cei care le-au...

ÎNFIORĂTOR Aproape 200 de micuți din Timiș, ABUZAȚI de cei care le-au dat viață, în acest an. Cum este marcată Ziua Împotriva Violenței asupra Copilului, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

copil-abuzat-1

În România, unii părinți încă își mai educă copiii după sintagma „bătaia este ruptă din rai”. Dovadă stă numărul mare de copii abuzați chiar de cei care le-au dat viață. Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la această situație, de aproape zece ani, în România, în data de 5 iunie, este marcată Ziua Împotriva Violenței asupra Copilului, după o amplă campanie inițiată de Organizația „Salvați Copiii” în 2005, intitulată „Bătaia nu e ruptă din rai”.

Această zi este marcată și la Timișoara de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Potrivit reprezentanților instituției, doar în primele cinci luni ale acestui an, 194 de copii au fost abuzați în familie. Dintre aceștia, cinci au fost abuzați fizic, șase emoțional, unul sexual, iar 183 de copii au fost neglijați de cei care le-au dat viață. Mai mult, din cei aproape 200 de copii abuzați, 45 au fost scoși din familie în regim de urgență, din cauza abuzurilor la care au fost supuși.


Anul trecut, în județul Timiș au fost abuzați 656 de copii în familie.

„Azi am fost, împreună cu colegii mei și cu reprezentanții ISJ Timiș, în câteva școli din Timișoara. Am discutat cu mai multe clase de elevi, cărora le-am povestit ce înseamnă violența asupra copilului, cum poate fi prevenită și cui ar trebui să se adreseze în cazul în care sunt victime ale neglijării/violenței. Copiii s-au arătat foarte interesați de subiect. Le-am distribuit autocolante și afișe cu Telefonul Copilului. Săptămâna viitoare ne vom deplasa, în fiecare zi, alături de ISJ Timiș, în mai multe școli din județ și vom discuta și cu copiii de acolo despre fenomenul violenței asupra copiilor”, spune Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș.

Instituția organizează o campanie cu rol de sensibilizare a populației cu privire la fenomenul abuzurilor asupra copilului. Potrivit specialiștilor, violența pe care copiii o experimentează în cadrul familiei poate avea consecințe pe termen lung pentru sănătatea și dezvoltarea lor. Pentru sesizarea tuturor situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil este pusă în pericol, DGASPC Timiş a înfiinţat serviciul specializat ”Telefonul copilului”. Numărul de telefon 0256-983 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană care doreşte să facă sesizări cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.