Înmormântare cu fanfară și TIR acoperit cu coroane pentru Păsărica Istvan, din...

Înmormântare cu fanfară și TIR acoperit cu coroane pentru Păsărica Istvan, din clanul Cârpaci FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>inmormantare tigani pasarica (8)

Cea mai bogată familie de țigani din România are un membru mai puțin: una dintre femeile importante din clan a murit zilele trecute, iar neamurile și cunoscuții s-au adunat pentru a o conduce pe ultimul drum.

Păsărica Istvan a avut parte de o înmormântare grandioasă. Sicriul a fost purtat pe un TIR decorad cu coroane de peste doi metri înălțime, cu portretul femeii agățat de cabina șoferului, iar alaiul a fost însoțit de o fanfară cu muzicanții îmbrăcați în haine de paradă. Pentru că, de ani buni, înmormântările (dar și nunțile) țigănești au blocat deseori traficul în Timișoara, întregul eveniment a fost supravegheat de polițiști.

Păsărica din clanul Cârpaci locuia într-un palat cu valoare istorică de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989. Imobilul a fost în atenția opiniei publice recent, după ce șeful clanului țigănesc, Trifu Cârpaci, care a vrut să pună mâna pe întreg imobilul, s-a ales cu o sentință mai puțin obișnuită în urma procesului în care a fost acuzat că a șantajat patru familii pentru a le face să-i vândă locuințele: el a fost condamnat să plătească victimelor sale câte 10 euro pentru fiecare lună în care le-a terorizat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.