Lugojeanul Vasile Stoica pleacă într-o nouă aventură în scaun cu rotile. Unde...

Lugojeanul Vasile Stoica pleacă într-o nouă aventură în scaun cu rotile. Unde vrea să ajungă

0
DISTRIBUIȚI

vasile stoica

Vasile Stoica, bărbatul din Timiș de Cartea Recordurilor aflat în scaun cu rotile, vrea să plece într-o nouă aventură prin Europa. De data aceasta, lugojeanul și-a propus să pornească într-un maraton în căruciorul cu rotile până la Strasbourg, la Parlamentul European. Vasile Stoica va pleca la drum la sfârșitul lunii iunie și va străbate aproximativ 1.700 de kilometri.

Lugojeanul vrea să devină mesagerul persoanelor cu handicap și să transmită dorința acestora de a avea mai multă accesibilitate în toate aspectele vieții cotidiene. Maratonul are sloganul „Europa fără bariere” și are un caracter internațional, pentru că în proiect sunt implicate mai multe organizații. Mai mult, pe parcursul călătoriei în cărucior rulant, Vasile Stoica va încheia parteneriate de colaborare cu cel puțin șase cluburi sportive din străinătate.

544384_532080686833339_577900711_n

„Prin acest eveniment, Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic ”Maraton 93” Lugoj, în frunte cu maratonistul Vasile Stoica, doreşte să schimbe mentalitatea oamenilor legat de persoanele cu dizabilităţi, să aducă în atenţia opiniei publice integrarea în societate a persoanelor cu handicap şi să lupte pentru accesibilizarea spaţiului urban şi al instituţiilor publice”, scrie Redeșteptarea.

Vă reamintim că Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic.


De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.