Macovei despre dosarul lui Victor Ponta: „DNA a ajuns pe vârful Everest....

Macovei despre dosarul lui Victor Ponta: „DNA a ajuns pe vârful Everest. Mai mult decât să-l anchetezi pe primul ministru în funcţie ce poţi să mai faci?” VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Conferinta Agenda Europeana a PDL - Hotel Hilton - Bucuresti.

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat, astăzi, în unul dintre amfiteatrele Univesităţii de Vest din Timişoara filiala Asociaţiei M10 şi a vorbit despre viitorul partid M 10. Comentând punerea sub acuzare de către DNA a lui Victor Ponta, Macovei a susţinut că „i se întâmplă ce este firesc. Dacă a greșit trebuie să plătească, în sensul că trebuie să fie anchetat ca oricine altcineva, dar când ești premier, evident, răspunderea ta este mult mai mare, tu reprezinți România și în afară și înăuntru și trebuie să-ți dai demisia. Eu cer demisia. De ieri dimineață, i-am cerut-o de câteva ori. Nu există dreptul de a fi prim ministru. Există dreptul de a nu fi arestat ilegal, la liberă exprimare, dar nu de a fi ministru sau prim-ministru. Nu are ce să invoce. Orice dubiu asupra unui membru al cabinetului trebuie să ducă la plecarea acelui membru din cabinet pentru că în Guvern trebuie să fie membrii cu cea mai mare integritate.


E foarte simplu și clar. Deci trebuie să plece. Asta că numai Camera Deputaților poate, nu ne interesează ce va spune Camera Deputaților. Ne interesează că avem un premier cu suspiciune de spălare de bani, conflict de interese, fraudă, fals, care este anchetat. Nu poți să continui să fi prim ministru”.

Europarlamentarul a susţinut că refuzând Victor Ponta să demisioneze din funcţia de premier „România va avea de pierdut. Noi toți vom avea de pierdut credibilitate. Și tot el o să răspundă că nu am intrat în Schengen. Și Șova la fel”. Monica Macovei a afirmat că  „DNA a ajuns pe vârful Everest. Mai mult decât să-l anchetezi pe primul ministru în funcţie ce poţi să mai faci? Pe lângă mulţi miniştri, mulţi parlamentari, oameni de afaceri. Este un moment crucial şi în acelaşi timp dramatic pentru noi toţi, pentru ţară, pentru că ajungând atât de sus a pus în funcţiune tot – toată clasa politică, care a înţeles că i se poate întâmpla orice, oricând, dacă i se întâmplă primului ministru, pe toţi cei care-i finanţează, deci un mare segment din România. Nu segmentul cel bun, segmentul cel rău, dar aceşti oameni vor face tot ce vor putea ca să arunce de pe vârful muntelui DNA-ul în prăpastie, să scape de el, fie schimbând oamenii, fie schimbând legile, fie schimbând instituţia DNA prin unire cu alta sau aşa ceva. Suntem într-un moment dramatic şi crucial pentru România”. Europarlamentarul a prevestit că va fi o vară fierbinte în care justiţia va fi atacată şi că toate partidele politice îşi vor da mână, cerând colegilor din M 10 să reacţioneze şi să susţină procurorii şi judecătorii.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.