Mama care și-a lăsat copiii să ardă de vii, ELIBERATĂ de judecători....

Mama care și-a lăsat copiii să ardă de vii, ELIBERATĂ de judecători. Ce acuzații deosebit de grave îi aduc procurorii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

incendiu (1)

Judecătorii au lăsat-o în libertate pe mama băută care şi-a lăsat copii să ardă de vii într-un apartament din Uricani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat a mamei celor trei copii morţi în incendiul de la Uricani solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

“Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Acesta susţine că dacă procurorii contestă decizia judecătorilor Tribunalului Hunedoara o hotărâre finală va fi luată de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia, iar până atunci femeia va rămâne în arrest deoarece există o ordonanţă de reţinere pe numele ei.

Procurorii au reţinut-o vineri, după ce a fost externată din Spitalul de Urgenţă din Petroşani, pentru 24 de ore pentru omor calificat pe Alina Nadia Ardelean, mama celor trei copii morţi în incendiul de la Uricani.

“Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 – 22,00, inculpata a aşezat o lumânare aprinsă pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între 1 an şi 10 ani, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit al declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă, care elimina posibilitatea copiilor de a părăsi încăperea incendiată în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimării vieţii acestora urmare a incendiului declanşat, după care a părăsit locuinţa.


De asemenea, din probele administrate rezultă că inculpata a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea incendiului şi salvarea copiilor”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.