Managerul Spitalului Județean Timișoara: „Nu mai trebuie să existe pacienți care să...

Managerul Spitalului Județean Timișoara: „Nu mai trebuie să existe pacienți care să cumpere medicamente sau materiale sanitare în spital”. Câte dosare de rambursare au fost depuse în ultimele luni

3
DISTRIBUIȚI

marius craina

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, se laudă la un an de mandat că a reușit să schimbe multe lucruri în bine în cea mai mare unitate medicală din vestul țării. Astfel, Marius Craina spune că una din realizări este aceea că dosarele de rambursare depuse de pacienți în ultimele luni sunt tot mai puține, dovadă că bolnavii nu mai sunt puși să cumpere medicamente și materiale sanitare pe perioada spitalizării.

„Actualmente, din câte știm noi și din sumele pe care le alocăm și din discuțiile pe care le avem cu medicii curanți, cu medicii șefi de secție, noi considerăm că nu mai trebuie să existe pacienți care să cumpere medicamente sau materiale sanitare.


Noi considerăm și prin referatele pe care le primim că ar trebui să acopere acest necesar. Bineînțeles că dacă va fi nevoie, va fi suplimentat acest buget fără niciun fel de problemă. Spitalul stă din punct de vedere financiar peste linia de plutire, deci se pot aloca fonduri pentru orice fel de neajunsuri”, a explicat managerul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit lui Marius Craina, pentru că în secții ar exista medicamentele și materialele necesare, din luna februarie și până în prezent au fost depuse doar cinci dosare de rambursare. Asta în condițiile în care înainte erau înregistrate și trei, patru dosare pe zi. „În ultimele luni de zile am fost rarisime dosarele de rambursare. Prin aprovizionarea cu materiale sanitare și medicamente, pacienții nu au mai fost nevoiți să cumpere, nu am mai întâlnit dosare de rambursare. În mod normal, pacientul după ce plătește la sănătate nu mai trebuie să cumpere nimic în momentul internării în spital”, a mai precizat Marius Craina.

3 COMENTARII

  1. Nu mai cumpara nici un pacient deoarece dupa scandalul cu Ionac le e frica la doctori sa le mai spuna adevarul la pacienti …. ADEVARUL adica ca nu exista cele necesare pentru un tratamnet la un nivel decent. Face ficare cum poate sau cum il lasa inima

  2. Alo, nea menegeru, alo, ne auzi ? Daca un pacient trebuie sa-si cumpere ceva cand e internat la tine in spital, tu trebuie sa dispari ca-n star trek, inseamna ca nu esti in stare. Articolul trebuia sa sune altfel si anume, „DE AZI, NICI UN PACIENT NU MAI TREBUIE SA DEA SPAGA” nimanui (de la profesorii basinosi pana la ultima asistenta). Traiesti pe alta planeta nene, daca ai impresia ca ai rezolvat mare scofala. Cauta-te printre contracte si comisioane si spune cu mana pe cord ca nu-i nici unu umflat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.