Mare sărbătoare la Muzeul Satului Bănățean. Vezi programul Festivalului Etniilor

Mare sărbătoare la Muzeul Satului Bănățean. Vezi programul Festivalului Etniilor

0
DISTRIBUIȚI

festival etnii

Muzeul Satului Bănățean va fi și în acest an gazda celei de-a XV-a ediții a Festivalului Etniilor, care se va desfășura duminică, 7 iunie, începând cu ora 15.30. Cum în acest an ucrainenii sunt nașii evenimentului, alaiul etniilor va porni de la casa acestora din incinta muzeului. Festivalul se va desfășura, în bună parte, pe aleea etniilor din muzeu, unde va avea loc parada porturilor populare specifice, ca o expresie a multiculturalității și diversității etnice a acestei provincii.

De la ora 17.00 va începe spectacolul formațiilor participante, primele care vor urca pe scenă fiind cele care reprezintă etnia care patronează manifestarea: ansamblul Uniunii Ucrainenilor „Kozaciok” din Suceava, „Kalena” și „Trio Hrin” din Știuca.


Acestora li se alătură corul „Shalom” al comunității evreiești din Timișoara, ansamblul de dansuri „Warjascher Spatzen” al etniei germane din Variaș, ansamblul de dansuri maghiare „Szederinda” și „Csurdangata” din Tormac, formația de dansuri sârbești „Sveti Nicola” din Becicherecu Mic, ansamblul „Palucenka” al bulgarilor din Dudeștii Vechi, cu soliștii Larisa Șerban și Andreea Velciov. Nu vor lipsi ansamblul comunității romilor din Măguri, cel al comunității cehilor din Gârnic (Caraș-Severin), fanfara din Recaș și ansamblul aromânilor „Vanghilizmo” din comuna Kogălniceanu, județul Constanța.

Programul artistic va lua sfârșit la ora 20.00, iar vizitatorii se vor putea delecta și cu mâncăruri tradiționale bănățene. Intrarea publicului va fi liberă.

festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.