Marius Giura, la PRESSALERT LIVE: „Mediul de afaceri timișorean este paralel cu...

Marius Giura, la PRESSALERT LIVE: „Mediul de afaceri timișorean este paralel cu elementele culturale”. Festivalul de jazz de la Gărâna, NEVRALGIC din perspectiva financiară VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marius giura 4

La exact o lună până la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului de Jazz de la Gărâna, Marius Giura, organizatorul acestuia, a pășit în studioul HDV, la PRESSALERT LIVE, pentru a prefața evenimentul care va debuta joi, 9 iulie.

După o scurtă introducere despre meschina scenă politică românească, Marius Giura, care este la cea de-a XVI-a organizare a Festivalului de Jazz de la Gărâna, este optimist în ceea ce privește ediția din 2015. „Lucrurile stau destul de bine. Începând de astăzi, line-upul este finalizat. Am avut o mică problemă, un artist nu a mai putut veni, însă am găsit înlocuitor. Mai organizatorii trebuie să pună lucrurile cap la cap pentru că e un festival greu, cu mulți artiști. Pe scena mare vor fi 15 trupe, iar pe cele mici e posibil să fie cinci, chiar șase, pentru că am pus ochii pe un grup de tineri din Timișoara, care își vor face astfel debutul”, a menționat Marius Giura.

În ceea ce privește partea financiară, ca multe alte evenimente culturale, și festivalul de Jazz de la Gărâna simte lipsa aportului banilor.


„E un punct foarte nevralgic. Acest festival făcut de timișoreni, într-o zonă a lor, emblematică pentru Banat, este susținut la nivel local de doar un mediu de prieteni. Mediul de afaceri nu își manifestă interesul aproape deloc, nimeni nu este interesat să sponsorizeze. În schimb, vin bani din partea multor sponsori din București. Consiliul Județean Timiș, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița au fost cei care mai sprijină financiar festivalul”, a spus Marius Giura. Întrebat dacă există o explicație referitoare la această anomalie, organizatorul festivalului de la Gărâna nu și-a putut răspunde la întrebare. „Eu nu găsesc nicio explicație, pur și simplu nu am găsit vreun răspuns. Ca om care se ocupă cu astfel de evenimente, sunt atent și la celelalte existente, dar am observat că nu există interes. Cred că mediul de afaceri e paralel cu elementele culturale, mai ales într-un oraș care se vrea capitală culturală europeană”, a explicat, cu un ușor ton critic, Marius Giura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.