Masonii au premiat Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru ce a fost...

Masonii au premiat Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru ce a fost recompensată instituția

1
DISTRIBUIȚI

Două distincții importante au revenit Universității de Vest din Timișoara din partea masonilor regulari. Instituția de învățămâmnt superior de la noi a fost premiată, duminică, în cadrul Galeri Premiilor Marii Loje Naționale a României (MLNR). Evenimentul, care a ajuns la a cincea ediție promovează și recompensează spiritul creator, inovator și inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv. El este organizat cu sprijinul Academiei Române și a l universităților de prestigiu din țară, întotdeauna la data solstițiului de vară, pe 21 iunie, fiind considerat de inițiatori „o sărbătoare anuală a minților strălucite și a talentului românesc”, după cum afirmă inițiatorii.

Două din cele șapte premii oferite de către masonii regulari și Academia Română în 2015 au revenit Universității de Vest din Timișoara. În cadrul festivității organizate la Ateneul Român au fost acordate șapte premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru excelență în domenii de referință. Cele două distincții obținute de UVT sunt: Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie – acordat prof. univ. dr. Silviu Cerna și Premiul SPIRU HARET pentru Educație, Mediu, IT – acordat prof. univ. dr. Dana Petcu.

Prof. univ. Dana Petcu a fost premiată pentru grupul de lucrări „Cloud/Multi-Cloud Computing”.


Dana Petcu este profesor la Departamentul de Informatică al UVT și directorul unui spin-off de cercetare. Dana Petcu este un prolific cercetător în domeniul calcului distribuit și, în special, calcului bazat pe cloud. În ultimii zece ani a realizat peste 180 de lucrări și s-a implicat în peste 50 de proiecte de cercetare, dintre care 12 în coordonare.

Prof. univ. dr. Silviu Cerna a fost premiat pentru lucrarea „Politica Monetară”, Editura Academiei Române, 2014. Silviu Cerna este Economist, doctor în Economie, specializare în Finanțe, prof. universitar, conducător științific de doctorat, fost decan și șef de catedră, fost membru al Consiliului de Administrație al BNR. Este autor al unui număr de 12 cărți și tratate și al unui număr de peste 250 de studii și articole științifice privind sistemul monetar, politica monetară și stabilitatea financiară.

„Cea mai de preț resursă a unei universități este ce umană, iar instituția pe care o reprezint se bucură de specialiști de prim rang, cu un statut special în rândul profesioniștilor de pe plan național și internațional. Rezultatele colegilor noștri, precum cele ale doamnei Dana Petcu și a domnului Silviu Cerna, reușesc să pună Universitatea, Timișoara și țara pe harta cercetării mondiale. Mai mult decât atât, avem specialiști români pe care am reușit să-i aducem în țară, plecați fiind în Europa, SUA sau Japonia. Acum, ei lucrează alături de noi și produc rezultate remarcabile”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Anul trecut, UVT a câștigat, prin prof. univ. dr. Simona Sava, premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu și IT.

1 COMENTARIU

  1. N-ar fi mai bine ca Universitatea sa stea deoparte de politica , masonerii si alte alea?
    Nu-i cunosc pe beneficiarii premiilor , ( cel mai probabil si ei actuali sau viitori masoni) ,
    dar daca pentru un pumn de arginti isi vand libertatea spiritului , nu si-o vor mai redobandi niciodata !
    Adio libertatii propriului spirit !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.