Mii de elevi de clasa a IX-a și a X-a din Timiș,...

Mii de elevi de clasa a IX-a și a X-a din Timiș, ajutați să-și aleagă cariera care li se potrivește. De ce s-au decis zeci de liceeni să se transfere la o altă școală

0
DISTRIBUIȚI

IMG_7290

Aproape 3.000 de elevi de clasa a IX-a și a X-a din 21 de școli din județul Timiș sunt ajutați să-și aleagă cariera care li se potrivește. Totul în cadrul proiectului european „Skills for Jobs”, ce urmărește orientarea adecvată în carieră și în viața profesională a elevilor din grupul țintă vizat. Liceenii beneficiază de consiliere vocațională online, fiind provocați să completeze un chestionar folosit și în Occident.

În urma acestor testări, zeci de elevi din județul Timiș au ajuns la concluzia că nu au ales școala sau specializarea potrivită, motiv pentru care s-au transferat la un alt liceu.


„După rezultatele testărilor, elevii au o confirmare sau o infirmare a faptului că li se potrivește secția și liceul la care sunt. Reprezintă un imbold, un stimul pentru ei să-și urmeze anii de liceu și apoi să-și aleagă cariera. Sunt mulți dintre ei care urmare a ceea ce noi am făcut și-au dorit să se transfere la o altă școală, unde rezultatele la învățătură și stima de sine, mulțumirea vizavi de ceea ce fac au fost altele”, a precizat Ana-Maria Chiciudean, coordonatorul proiectului.

Tot în cadrul proiectului „Skills for Jobs”, elevii sunt recompensați și financiar. Astăzi, la Timișoara, a avut loc tragerea a sorți a premiilor pentru elevii înregistrați în grupul țintă de la Colegiul Național Bănățean, în cadrul concursului „Autocunoașterea, fundamentul unei cariere de succes”. Astfel, cei trei elevi câștigători au primit 500, 700, respectiv 1.000 de lei. Proiectul „Skills for Jobs” este realizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj. Grupul țintă al proiectului sunt 20.000 de elevi din șapte județe, din care 2.900 din Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.