Ministerul Finanţelor ar putea organiza o a doua LOTERIE a bonurilor fiscale,...

Ministerul Finanţelor ar putea organiza o a doua LOTERIE a bonurilor fiscale, pentru zonele cu evaziune ridicată

0
DISTRIBUIȚI

taxe-impozite-bon-fiscal

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că următoarea extragere la LOTERIA BONURILOR FISCALE va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, cu un premiu total de un milion de lei ce urmează să fie împărţit la doar 100 de câştigători, fiind luată în calcul şi organizarea unei alte loterii a bonurilor din zone cu evaziune ridicată.

Extragerea la loteria fiscală va avea loc în iunie, probabil săptămâna viitoare, şi vor fi extrase 100 de bonuri care vor împărţi premiul de un milion de lei, a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, el precizând totodată că în viitor se va implementa şi o aplicaţie telefonică de înscriere.

La finalul şedinţei Guvernului, miercuri, ministrul de Finanţe a fost întrebat de jurnalişti dacă loteria fiscală va mai avea loc, iar acesta a răspuns afirmativ.

„Va avea loc loteria, s-a promulgat şi legea care schimbă sistemul de extragere a câştigătorilor, se va aplica din această lună pentru lunile aprilie şi mai, astfel încât întreaga perioadă să fie acoperită pe baza noului sistem, şi anume doar 100 de câştigători la care se împarte premiul de un milion de RON, astfel încât să fie un câştig substanţial”, a spus Teodorovici.

Ministrul a arătat că, în paralel cu loteria „clasică” ce se va desfăşura până la sfârşitul anului în forma stabilită, se ia în calcul desfăşurarea unei alte loterii destinată bonurilor fiscale care provin din zone în care evaziunea fiscală este ridicată.

Totodată, el a spus că are în vedere implementarea unui sistem modern de loterie prin utilizarea unei aplicaţii telefonice cu ajutorul căreia deţinătorii de telefoane inteligente pot înregistra online bonurile fiscale.

„Nu înseamnă că renunţăm la mecanismul curent, acela de depunere efectivă a acestor bonuri pentru cei care nu au această aplicaţie (…) Păstrăm ambele sisteme, dar nu pot să ţin grupul ţintă, care este mult mai numeros, al celor care pot să aplice un astfel de sistem modern să nu-l folosească.


Deci, se ţin ambele mecanisme, în paralel, pentru a fi mult mai facil şi pentru a lăsa o masă mai mare de bonuri fiscale să ia parte la această loterie”, a explicat ministrul Finanţelor.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paşte, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, câştigul fiind de 54,9 lei dacă toate bonurile ar fi validate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.