Mișcare neașteptată a judecătorului Tomuș în dosarul grupării care trafica eleve minore...

Mișcare neașteptată a judecătorului Tomuș în dosarul grupării care trafica eleve minore UPDATE 4 Decizia instanței VIDEO

7
DISTRIBUIȚI

tomus fugind din sala de judecata

Judecătorul Aurelian Nicolae Tomuș a făcut o primă mișcare în dosarul în care ieri DIICOT l-a pus sub acuzare pentru şantaj şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate hotărând cercetarea acestuia în libertate, sub control judiciar.

Magistratul a contestat hotărârea procurorilor de a-l pune sub control judiciar.

Vă reamintim, acesta a şantajat o minoră, transmiţându-i că dacă va refuza să mai facă sex cu el va trimite familiei înregistrarea în care adolescenta apărea în ipostaze compromiţătoare.

De asemenea, Curtea de Apel Timișoara va judeca astăzi, pe lângă contestația judecătorului, și solicitarea DIICOT pentru arestarea mai multor suspecți. Ședința CAT este programată să înceapă la ora 13.00.

Rămîi pe PRESSALERT.ro pentru a urmări evoluția dosarului.

UPDATE 1 Procurorul a solicitat arest preventiv pentru Paul Mînzu, Ovidiu Torj, Ovidiu Gîțan și Gheorghe Bală. În cazul lui Firu Tiron, procurorul a decis cercetarea acestuia în stare de libertate, chiar dacă ieri fusese reținut.

UPDATE 2 Curtea de Apel Timișoara a judecat prima oară contestația judecătorului Tomuș împotriva controlului judiciar dispus de DIICOT.


Avocatul acestuia a solicitat instanței să anuleze decizia procurorului pe motiv că nu a fost respectată procedura, în sensul în care, atunci când s-a dispus controlul judiciar nu a fost audiat cu privire la acest lucru. De asemenea, apărarea a invocat faptul că nu se impune măsura deoarece Aurelian Tomuș este magistrat și știe care sunt restricțiile. Judecătorul a solicitat, la rândul său, să-i fie ridicat controlul judiciar pe motiv că nu va încerca să ia legătura cu martorii și nu vrea să influențeze probele aflate la dosar. La ieșirea din sala de judecată, Tomuș a făcut tot ce a putut pentru a nu fi imortalizat când ieșea din sala secției penale a Curții de Apel Timișoara. Judecătorul și-a pus o pereche de ochelari de soare și o bască, iar unul dintre avocații săi s-a pus paravan la ușă, în încercarea de a bloca unghiul de filmare. Tomuș a zbughit-o la fugă pe holul instanței și a alergat spre zona destinată exclusiv judecătorilor. Instanța a rămas în pronunțare, iar la ora 14 urmează să înceapă judecarea solicitării de arestare a DIICOT pentru cei patru inculpați.

UPDATE 3 După o oră și jumătate de audieri, ședința de judecată în care s-a analizat solicitarea de arestare a celor patru a luat sfârșit. Instanța a anunțat că decizia va fi dată la ora 17.00. Între timp, au început să expire ordonanțele de reținere, singurii care au plecat în cătușe din sala de judecată fiind Paul Mânzu și polițistul Ovidiu Gîțan, în timp ce Ovidiu Torj și Gheorghe Bală au fost eliberați deja.

UPDATE 4 Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea pe 30 de zile a celor patru inculpați pentru care procurorii au cerut acest lucru, iar în cazul judecătorului Tomuș, magistrații au respins contestația acestuia la măsura controlului judiciar.

Avocații inclupaților au declarat contestații, acestea urmând să fie judecate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

7 COMENTARII

  1. Tupeiștii ăștia au impresia că suntem toți o gloată ușor de manipulat?Ca în toate sectoarele și în justiție există o aripă mafiotă a fostei securități,lua-i-ar dracu !

  2. Se vede ca domnul judecator nu a citit dispozitiile noului Cod civil. Astfel, potrivit art. 73 (dreptul la propria imagine) din NCC „(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
    (2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.”
    Tot ceea ce trebuia sa faca domnul judecator era sa notifice BOTA DRAGOŞ – PRESSALERT P.F.A., precum si celelalte site-uri si publicatii de profil, ca nu consimte la reproducerea vocii si imaginii domniei sale in vreun fe. 🙂

  3. Nu stiu dacă se mentionează undeva, dar acest judecator judeca la sectia civilă a judecatoriei Timisoara cauze de minori si familie… Aceasta persoana a hotarat in ce mod isi vor trai vietile sau cativa ani de viata bieti copilasi care nu au gresit cu nimic, care nu au putut alege ce complet le va hotari viitorul sau modul in care isi vor trai anii urmatori. Ar trebui aratate cateva dintre hotararile acestei persoane ca sa-si dea cu parerea lumea normala despre elesi imediat indepartat din magistratura acest personaj care nu isi are locul aici.

    • Ai perfecta dreptate. Acest „judecator” decide soarta copiilor, ii incredinteaza cui vrea si tropaie cu bocancii prin procese, iar acum se dovedeste a fi suspectat de proxenetism? Nu inteleg de ce a iesit pe usa destinata judecatorilor, nu e suspendat inca??

      Ar fi trebuit sa iasa pe culoarul destinat infractorilor si celor judecati.
      Si da, ar trebui revazute „deciziile” acestui individ banuit ca face sex cu minore noaptea iar ziua „judeca” soarta minorilor, mai e si santajist se pare … dar cine sa faca asta? CSM ??? Hahaha

  4. Deci „judecatorul” a cerut sa fie scos de sub control judiciar (de ce nu arest???) pentru ca e magistrat si cunoaste legea, stie ca nu are voie sa influenteze martorii.
    Sa inteleg ca „magistratul” nu stia ca e interzis sa faci sex cu minore si sa le santajezi, nu ?

    Ridicola argumentatie. Perchezitie i s-a facut macar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.