Monica Macovei: „Vreau să mă uit la cine a ajuns dosarul cu...

Monica Macovei: „Vreau să mă uit la cine a ajuns dosarul cu Şova să zicem sau cu X. Dacă a ajuns la un judecător corupt şi care trage de timp sau care îl achită” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

congres pdl 1 monica macovei

 

Monica Macovei a comentat astăzi, la Timişoara, declarația referitoare la faptul că SRI monitorizează dosarele la care contribuie până la finalizare, afirmând că „depinde cum o înţelegem. Eu o înţeleg în sensul că dacă e un judecător care un dosar mare cu politicieni, cu oameni de afaceri, un judecător corupt sau prietenos sau într-o reţea de prietenie sau de afaceri cu inculpatul atunci, desigur, aceste informaţii se culeg şi se dau din nou la DNA.


Vă aduc aminte că îl avem pe judecătorul Mustaţă, condamnat la 21 de ani de închisoare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, inclusiv una legată de dosarul lui Voiculescu. Sigur că vreau să mă uit la cine a ajuns dosarul cu Şova să zicem sau cu X. Dacă a ajuns la un judecător corupt şi care trage de timp sau care îl achită. Deci, da, sunt importante aceste lucruri pentru că avem un sistem de justiţie în care mai avem corupţie. Sunt convinsă că şi judecătorii curaţi au tot interesul să plece cei corupţi pentru că le strică imaginea tuturor”.

Întrebată dacă există sisteme de justiţie perfecte, fără corupţie, europarlamentarul a răspuns „există. Acolo unde, dacă există un judecător corupt, este imediat expulzat de sistem. De exemplu, în Statele Unite este obligat, un avocat, un judecător să spună dacă are indicii că un judecător este corupt. Nu e ca la noi, unde e pe invers, spune că eşti turnător dacă spui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.