Moscova nu exclude extinderea listei cu persoane cărora li s-a interzis intrarea...

Moscova nu exclude extinderea listei cu persoane cărora li s-a interzis intrarea în Rusia

0
DISTRIBUIȚI

kremlin moscova rusia

Lista neagră cu cetăţeni americani şi europeni cărora le-a fost interzisă intrarea în Rusia poate fi extinsă dacă Statele Unite şi UE intensifică măsurile restrictive împotriva cetăţenilor ruşi, a declarat Maria Zaharova, din cadrul Ministerului rus de Externe, relatează Interfax, în pagina online.

„Vom răspunde cu măsuri similare oricăror schimbări. Se cheamă principiul reciprocităţii. Este imposibil să permitem să fim trataţi într-un mod părtinitor şi practic nemotivat”, a declarat luni Zaharova.

„Trebuie să luăm măsuri similare celor luate de SUA şi UE.


Vorbim despre principiul elaborării acestei liste. Am spus, de asemenea, că este o măsură forţată care nu ne place. Am spus că sperăm să anulăm această listă atunci când înclinaţiile către astfel de liste vor lua sfârşit în SUA şi UE”, a declarat ea.

Zaharova şi-a exprimat surprinderea faţă de reacţia occidentală la lista neagră cu oficiali europeni.

Ea a declarat că informaţiile cu privire la aceste restricţii sunt disponibile de multă vreme. „Am început să discutăm în mod regulat că trebuie să luăm măsuri similare celor ale SUA şi UE de un an şi jumătate, nu doar prin canale diplomatice, ci şi public. Declaraţiile unor diplomaţi de rang înalt, miniştrii adjuncţi, emisari ruşi la organizaţiile internaţionale, în care au spus clar ce vom face, pot fi găsite în presă”, a explicat ea.

Zaharova a afirmat că această frenezie coincide cu perioada unei relative stabilităţi în relaţiile dintre Rusia şi Occident.

„Imediat ce situaţia se calmează şi începe un dialog constructiv pe tema acordurilor de la Minsk şi pe alte subiecte, avem impresia că cineva chiar vrea să creeze o altă polemică din nimic”, a adăugat ea.

Ofiţerul de presă al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) a anunţat sâmbătă că autorităţile ruse au furnizat o listă cu persoane a căror intrare în Rusia este interzisă. Aceasta cuprinde 89 de nume, iar SEAE a calificat-o arbitrară şi fără fundament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.