Ochiul dracului în lupta dintre Biserică, politicieni și iubitorii de vicii

Ochiul dracului în lupta dintre Biserică, politicieni și iubitorii de vicii

3
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Salvarea Casei Muhle de către Consiliul Județean Timiș a fost un subiect numai bun ca să îmi aduc aminte de niște teme din care, vrem nu vrem, la români, capra vecinului moare, învie, slabește, se îngrașă și prosperă. Azi o reprezentantă a Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei a atenționat că mai bine s-ar aloca bani pentru salvarea Casei Muhle decât să se dea bani la Catedrala Mânturiirii Neamului.

Nu vreau să întru în subiecte delicate precum religia. Căci sigur toți sar de fund în sus. Chiar așa, de ce nu se taie chitanță pe lumânări și pe acatiste? Numai Dumnezeu știe sau preoții, dar aceștia încă nu pot fi trași la răspundere. Pe de altă parte, de la bugetele locale se știe clar câți bani se duc către biserici. Și lumea e nemulțumită.

Și eu sunt nemulțumită că plătesc abonament la TVR, că nu mai uit niciodată.


Și la bloc plătesc pentru fondul de reparații, dar de fiecare dată când se fac reparații plătesc suplimentar. Am avut o dată dureri la sânul stâng. Am mers la consultație. Am plătit acum zece ani 300 de lei fără chitanță. Acum câteva luni am avut puroi la un dinte. Am plătit și la dentist 300 de lei fără chitanță. După scăderea TVA nu am văzut prețuri mai mici decât în prea puține locuri. Dar să înjurăm banii dați la biserici, că asta e grijă naţională. Sigur, că unii au dreptate parțial cu privire la alocarea banilor către biserici. Dar problema nu poți să o spargi în capul politicienilor, ar însemna să fii cretin, căci negi geneza ei. În religia noastră copiii se nasc cu păcatul strămoșesc și sunt botezați ca să nu moară și să ajungă în iad. Așa ajung copiii care nici nu știu să scrie să fie ortodocși. E simplu. Iar banii se alocă pe numărul de adepți. Poate dacă religia ar fi un lucru pentru care am opta când aveam conștiință de sine, 90% din ortodocși nu ar mai alege religia asta. Și atunci nu s-ar mai da atâția bani. Asta nu se rezolvă înjurând pe Facebook. Dar ăsta e un subiect complicat.

Nu în ultimul rând aș vrea să văd la fel de multă grijă și pentru banii aruncați pe geam pe tratamente corporale, haine, unghii false și păr fals de către femei care încearcă să arate ca cele din reviste, pe droguri de către oamenii care vor să fie fericiți și suferă că nu se încadrează în standardele aberante emise de societate, aș vrea să știu câți bani se cheltuie pe curvele din bordeluri ilegale și din stradă, dar mai ales câți bani se cheltuie pe curvele plimbate la braț pentru validare. Chiar dacă ăştia nu sunt bani publici, căci e vorba de mentalităţi care ne duc înspre haos.

3 COMENTARII

  1. Domnita draga trage si tu putin aer in piept, fa o plimbare dimineata sau seara pe malul Begheiului, relaxeaza-te si tu, chiar nu inteleg de unte atata venin si ura in articolele semnate de d-ta.
    P.s. Cat despre biserica, lecturarea scrierilor Sf.Parinti si a Sf. Martiri din inchisorile comuniste v-ar ajuta sa intelegeti mai bine Biserica, clerul precum si „inconstientii” care sunt crestini.

  2. si totusi, de unde aceasta frustrare ,va credeam mult mai echilibrata ,de unde asocierea intre biserica si curve ,desi si in scriptura se vorbeste de femei usoare de cele mai multe ori obligate sa se poarte asa ,un pic de decenta si respect pentru cititori ,nu strica ,mai ales ca , scripta mane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.