Antreprenorul Ovidiu Șandor, la PRESSALERT LIVE, despre lupta pentru titlul de capitală...

Antreprenorul Ovidiu Șandor, la PRESSALERT LIVE, despre lupta pentru titlul de capitală culturală europeană: „Timișoara are șanse egale cu celelalte orașe” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

timisoara capitala europ 1 p

Timișoara vrea să devină capitală culturală europeană în anul 2021. Pentru asta, însă, Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 trebuie să întocmească și să depună un dosar de candidatură. Omul de afaceri timișorean Ovidiu Șandor a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, și despre șansele pe care le are Timișoara în a câștiga acest titlu.

„Nu sunt direct implicat în acest demers.


Această competiție pentru câștigarea titlului de capitală culturală europeană este, de fapt, un concurs de proiecte, de dosare. Însă pregătirea dosarului nu înseamnă că creăm o serie de evenimente culturale acum, ci este esențial să fie realizat un proiect cultural coerent care să fie desemnat câștigător”, a explicat Ovidiu Șandor.

Antreprenorul timișorean a mai ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, această competiție nu este „un concurs de frumusețe. Nu va fi desemnat câștigător proiectul care este mai tare, mai frumos sau mai deștept, ci proiectul care va avea impactul cel mai mare asupra orașului. Cred că Timișoara are șanse egale cu celelalte orașe”.

Printre orașele care doresc să obțină titlul de capitală culturală europeană în anul 2021 se numără Cluj-Napoca, Arad, Craiova, București, Iași sau Brașov. Depunerea candidaturilor se poate face până în octombrie, iar selecţia finală a oraşului din România care va primi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 va avea loc în august 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.