Peste un milion de euro, bani câștigați de Universitatea de Vest din...

Peste un milion de euro, bani câștigați de Universitatea de Vest din Timișoara pentru acordarea de burse doctoranzilor. Ce sumă vor primi în fiecare lună

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Universitatea de Vest din Timișoara a reușit performanța de a se clasa pe primul loc în România într-o competiție de proiecte pe fonduri europene. Astfel, universitatea timișoreană a primit o finanțare de peste 1,1 milioane de euro pentru acordarea de burse doctoranzilor săi. Prin urmare, 140 de cercetători, dintre care 70 de la Universitatea de Vest din Timișoara, vor beneficia timp de șase luni de burse doctorale în valoare de 1.800 de lei.

Proiectul „Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european” are ca parteneri Universitatea din București și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.


Dincolo de bursă, beneficiarii proiectului vor beneficia de stagii de cercetare în țări membre UE, decontarea participării la conferințe științifice internaționale și de cursuri pentru dezvoltarea aptitudinilor și competențelor de cercetare. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi premiați doctoranzii care obțin cele mai bune rezultate în cercetare.

„Este greu să rămâi competitiv pe plan european fără o finanțare pe măsură. Avem șansa fondurilor comunitare pentru a echilibra balanța, astfel că foarte mulți doctoranzi ai noștri au posibilitatea să lucreze în condiții similare cu specialiști din universități de renume pe plan internațional. Prin acest proiect și celelalte similare, tinerii au acces la material științific de ultim moment, participă la conferințe internaționale și pot produce rezultate de impact în cercetările lor”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. În prezent, UVT mai are în derulare un alt proiect pentru studiile doctorale, în valoare de trei milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.