Plan de măsuri pentru perioada caniculară, adoptat în judeţul Timiş. Ce intervenţii...

Plan de măsuri pentru perioada caniculară, adoptat în judeţul Timiş. Ce intervenţii vor fi făcute şi unde vor fi amplasate punctele de prim ajutor la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

canicula 1 p

Deşi ultimele zile au stat sub semnul ploilor abundente, judeţul Timiş are un plan de măsuri pentru zilele caniculare. Acesta a fost întocmit de ISU Banat şi votat în cadrul colegiului prefectural de la finele acestei săptămâni.

Practic, ISU Banat şi toate instituţiile care se ocupă de intervenţii pe perioade caniculare vor efectua, în funcţie de necesitate, intervenţii operative la incendii de mirişti, identificarea surselor suplimentare de apă, stabilirea şi asigurarea necesarului de resurse de apă în localităţile afectate de secetă, verificarea tehnică de intervenţie cadru pentru stingerea de incendii, prevenirea apariţiei incendiilor, intensificarea acţiunilor de instruire a serviciilor care intervin pentru urgenţe.

Mai mult, pentru stabilirea măsurilor va fi încheiat şi un parteneriat cu DSP Timiş şi Primăria Timişoara.


În zilele cu cod portocaliu la Timişoara vor fi amenajate puncte de distribuţie a apei, iar în zilele cu cod roşu vor fi dechise nu mai puţin de patru puncte de ajutor. Acesta vor fi amplasate la Poşta Mare, Opera Română, Piaţa 700, Piaţa Iosefin şi Casa de Cultură a Sindicatelor. Pe toată perioada verii, DSP va efectua controale în tabere şcolare şi ştranduri. Totodată autorităţile vor contacta instituţiile locale pentru a le cere ca programul de lucru cu publicul să fie modificat astfel ca oamenii să nu fie nevoiţi să se deplaseze pe caniculă.

Subprefectul judeţului Timiş, Zoltan Maorssy, a cerut ca „pe timpul zilelor extrem de călduroase la Centrul de Cultură al municiplităţii, la Muzeul de Arte, la Filarmonică să se deschidă porţile. Nu strică să intre oamenii puţin în aceste centre de cultură să se răcorească. Şi bisericile pot fi deschise, este foarte plăcut să întri în biserică atunci când eşti înfierbântat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.