Polițiștii locali vor primi o CREŞTERE SALARIALĂ de 720 de lei pe...

Polițiștii locali vor primi o CREŞTERE SALARIALĂ de 720 de lei pe lună, normă de hrană. Ce explicație are Robu

9
DISTRIBUIȚI

politisti la palmieri06_resize

Bucurie gigantică pentru agenții de la Poliția Locală Timișoara care ar putea avea parte de o creștere salarială de nu mai puțin de 720 de lei prin proiectul care ar putea fi votat astăzi în Consiliul Local Timișoara. Edilul șef Nicolae Robu susține însă că el este împotriva introducerii normei de hrană și că și alte categorii precum profesorii sau alții muncesc la fel de mult. „Sunt împotriva acestui principiu şi acum.


Nu mi-am schimbat punctul de vedere, numai că nu am fost mandatat de legiutor cu decizia în acest sens. Aceasta trebuie aprobată de consiliul local, eu nu aveam puterea să stopez acest demers câtă vreme în bugetul poliţiei există suma din care poate fi plătită acestă indemnizaţie puteam să mă opun, dacă nu exista suma. Vă daţi seama că este o sumă mare pentru că din păcate așa s-a legiferat probabil prin lobby-ul făcut la nivel naţional, nici măcar nu ai posibilitate să plătești suma parțială. Ești obligat să plătești suma în integralitatea ei, 24 de lei pe zi. Nici nu poți plăti, doar câteva indemnizații pe săptămână. Trebuie să plăteşti indemnizația și trebuie să ai la dispoziție suma de 720 de lei pe lună pe cap de polițist”, a spus Robu.
Mai mult, edilul spune că a încercat să stopeze demersul și să găsească o cale de a achita mai puțini bani. „Asta este suma eu am cerut o informare de la Serviciul Juridic să văd ce posibilități am să propun plăţi parțiale pentru un număr de zile din lună și nu pentru toate zilele, dar informarea juridică a fost negativă, nu se poate”.

UPDATE Proiectul a trecut cu 23 din 23 de voturi exprimate, în ciuda obiecțiilor primarului Robu, care este de părere că polițiștii locali ar trebui să primească bani în plus drept recompense de merit.

9 COMENTARII

  1. pompierii iau. jandarmii iau. politiștii iau. și in sfârșit polițiștii locali…. s-a făcut dreptate într-o țară a nedreptății și discriminărilor. dar cine să înțeleagă… Vă doresc la toți cei care nu înșelegeți nimic din ce se întâmplă în jurul vostru, să primiți drepturile pe care legea vi le conferă, când vor unii, nu când spune legea. Că de aia suntem un stat democratic și un oraș de 5 stele, EUROPEAN. CARAGIALE TRĂIEȘTE ….ȘI TOATE PERSONAJELE SALE.
    TIMIȘOARA COLCĂIE DE UNIVERSITĂȚI ȘI INTELECTUALI, DAR UNDE E MINTE MULTĂ E ȘI PROSTIE. TIND SĂ CRED CĂ MULȚI ZIARIȘTI AU UN NIVEL INTELECTUAL ȘI PROFESIONAL DE CARE EU PERSONAL MĂ ÎNDOIESC. ȘI NU E O OPINIE SUBIECTIVĂ.

  2. s-a vazut la vot cat de mult este apreciata politia locala timisoara!
    unanimitate de voturi!
    politia locala, nu inseamna numai „paza palmierilor” atat de mult trambitata de presa viu colorata…
    inseamna un corp profesional, format deopotriva din agenti de diverse specialitatati( ordine publica, circulatie, inspectie comerciala,mediu,piete,disciplina in constructii, transport, ec) dar si functionari cu statut special, care este la datorie,in disozitiv, zi si noapte „in slujba cetateanului” timisoarei !
    este o diferenta enorma intre ceia ce a fost politia comunitara si actuala politie locala, vorbesc mai ales de timisoara!
    daca deranjeaza pe cineva politia locala timisoara, ei bine, sa stie cei care nu respecta legea si cred ca pot face orice ca aici nu-i „sat fara caini’ !
    multumiri consilieilor locali ai timisoarei care au inteles sa respecte legea.
    Respect cetatenilor timisoarei cinstiti si devotati intereselor ei, care au incredere sa sesizeze nereguli si aspecte care le impieteaza viata linistita .
    PS:CARCOTASILOR DE SERVICIU CARE NU REUSESC LA EXAMENE, UN SFAT: INVATATI CA SA FITI POLITISTI LOCALI IN TIMISOARA!

  3. S-a vazut la vot, cat de mult este apreciata politia locala timisoara! unanimitate de voturi pentru norma de hrana! politia locala, nu inseamna numai „paza palmierilor” atat de mult trambitata de presa viu colorata… inseamna un corp profesional, format deopotriva din agenti de diverse specialitati( ordine publica, circulatie, inspectie comerciala,mediu,piete,disciplina in constructii, transport, ec) dar si functionari cu statut special, care sunt la datorie,in disozitiv, zi si noapte „in slujba cetateanului” timisoarei ! este o diferenta enorma intre ceia ce a fost politia comunitara si actuala politie locala, vorbesc mai ales de timisoara! daca deranjeaza pe cineva politia locala timisoara, ei bine, sa stie cei care nu respecta legea si cred ca pot face orice ca aici ca timisoara nu-i „sat fara caini’ ! multumiri consilierilor locali ai timisoarei care au inteles sa respecte legea. Respect cetatenilor timisoarei cinstiti si devotati intereselor ei, care au incredere sa sesizeze nereguli si aspecte care le impieteaza viata linistita . PS:CARCOTASILOR DE SERVICIU CARE NU REUSESC LA EXAMENE, UN SFAT: INVATATI, CA SA FITI POLITISTI LOCALI IN TIMISOARA!

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/06/politistii-locali-vor-primi-o-crestere-salariala-de-720-de-lei-pe-luna-prin-norma-de-hrana-ce-explicatie-robu/

  4. Propun sa ii dati dublu lui cojan ca intretinuta cu pensia de MELITIAN care se compenseaza cu salariul.Deci 5500 plus 720 plus pensia 5000 . ROBU te a bagat in buzunar cojan tu ai 6000 si el 11000 de lei si ceva CONTRACTE.ANGAJERI .MELITIANUL stie regula ADUNARII pe a scaderii NU o STIE.

  5. COJANE mai comentezi ceva dupa comentariul lui S E C U. Cind dai tu la PRETENI subiectele de EXANAN ? CIT TIMP asista reprezentanta Agentiei Functionarilor Publici in sala de examen? Cojane ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.