PREMIERĂ MEDICALĂ la Timișoara. Universitatea de Medicină are cel mai performant aparat...

PREMIERĂ MEDICALĂ la Timișoara. Universitatea de Medicină are cel mai performant aparat din estul Europei care măsoară procentul de grăsimi din corp. Cât de utile sunt aceste informații

1
DISTRIBUIȚI

adipometrul bod pod

O nouă premieră medicală la Timișoara. Pacienții din vestul țării care au probleme cu greutatea, dar și persoanele sănătoase, pot afla în doar 50 de secunde care este procentul de grăsimi din corp. Totul cu ajutorul unui aparat unic în Europa de Est, care a fost achiziționat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara pentru Laboratorul de Analiză a Compoziției Corporale, cel mai performant din România.

„Tot ce trebuie să facă cei interesați este să vină la laborator, să se costumeze în costum de baie, după care intră într-o incintă ermetică. Se închide ușa și timp de 50 de secunde aerul din jurul corpului este comprimat periodic, dar nu se simte nicio diferență de presiune, și apoi afli rezultatul”, a explicat, astăzi, doctorul Adrian Neagu, coordonatorul Disciplinei de Biofizică din cadrul universității timișorene, cum funcționează  adipometrul Bop Pod, singurul din Europa de Est. Acest aparat măsoară cu precizie foarte bună procentul de grăsimi din corp la scară moleculară.

bod_pod_large

Față de alte aparate care măsoară compoziția corporală, adipometrul Bod Pod este complet neinvaziv, nedureros, rapid și nu expune persoana testată unor factori fizico-chimici nocivi.


Mai mult, rezultatele analizei de compoziție corporală sunt date pe loc și permit estimarea precisă a necesarului de calorii a persoanei testate. „Acest laborator este folositor pentru că oferă informații de mare interes pentru managementul masei corporale și pentru managementul unor tratamente care au de a face cu probleme de nutriție, precum sindromul metabolic, insulinorezistența. Analiza compoziției corporale joacă un rol esențial în monitorizarea eficacității antrenamentelor în cazul sportivilor de performanță, precum și în studiul impactului asupra unor schimbări în stilul de viață al oricărei persoane. Astfel, noul laborator va oferi date vitale pentru prevenția și tratamentul obezității și a altor boli cu implicații metabolice”, a mai explicat medicul Adrian Neagu.

Din păcate, aceste analize nu sunt decontate de Casa de Sănătate. Începând din toamna acestui an, Laboratorul de Analiză a Compoziției Corporale din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara va oferi serviciile sale contracost. Tarifele pentru o analiză cu sistemul Bod Pod încep de la 120 de lei. Universitatea de Medicină a investit, din bugetul propriu, peste 100.000 de euro pentru realizarea Laboratorului de Analiză a Compoziției Corporale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.