PREMIERĂ „Transylvania Dragon”, documentarul care prezintă frumusețile Banatului, ajunge la Timișoara. Când...

PREMIERĂ „Transylvania Dragon”, documentarul care prezintă frumusețile Banatului, ajunge la Timișoara. Când și unde poate fi vizionat GRATUIT

0
DISTRIBUIȚI

Fotografie Articol Balaurul din Transilvania

Pe 7 iulie, Sabin Dorohoi, producătorul cunoscutului deja film documentar care prezintă frumusețile Banatului și ale Transilvaniei prin intermediul unui sportiv extrem, face cinste. Filmul va fi prezentat în premieră la Timișoara, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Intrarea este gratuită.

Marți, 7 iulie, de la ora 19,00, timișorenii sunt invitați la un film cum nu au mai văzut.

Transylvania Dragon / Balaurul din Transilvania este cel mai special film documentar al anului, singura producție de acest gen din România, care aduce în prim plan sporturile extreme. Protagonistul e Flaviu Cernescu, un IT-ist care face highline și merge pe monociclu în căutare de adrenalină.

flaviu_transfagarasan

Timișoara a fost kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării.


La Reșița sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.