Prima ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații din Timișoara și-a...

Prima ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații din Timișoara și-a deschis porțile. Cum arată vehiculul care pare desprins din filme SF FOTO

1
DISTRIBUIȚI

triciclu

Produse alimentare sănătoase și inedite, aparate medicale sofisticate, echipamente care ne pot ușura viața sau ne-o pot salva. În total, peste 150 de invenții pot fi admirate la Timișoara, în cadrul primei ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”. Evenimentul se desfășoară la Casa Tineretului de astăzi până în data de 13 iunie, intrarea fiind liberă. La final, cele mai interesante invenții vor fi premiate.

Deschiderea oficială a salonului de invenții a avut loc în această dimineață. Imediat după discursul organizatorilor și al reprezentanților autorităților locale și județene, participanții s-au putut bucura de o prezentare de modă. „Ne dorim ca prin acest salon să promovăm proiecte de inovare și inventică utile revitalizării economiei românești și să ajute la înființarea de noi locuri de muncă. Vreau să oprim exodul creierelor din România. De asemenea, sperăm că acest eveniment va aduce puncte Timișoarei în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021”, a precizat inventatorul Remi Rădulescu, organizatorul Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara.

IMG_0637

Printre invențiile pe care timișorenii le pot admira la Casa Tineretului în aceste zile se numără și trei vehicule realizate de studenții de la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.


Este vorba despre un triciclu acoperit, care pare desprins din filmele SF, o tricicletă sportivă și un vehicul pe patru roți. „Eu am realizat un triciclu acoperit, cu pedale, dar care are și motor electric în roată. Este util pentru bătrâni sau chiar și pentru tinerii care doresc să facă o plimbare fără să depună mult efort. Este acoperit, deci te protejează de ploaie și vânt. Apoi, colegii mei au realizat o tricicletă sportivă pentru pasionații de sport care doresc să parcurgă distanțe lungi într-o poziție confortabilă și un vehicul pe patru roți, gândit să ofere cel mai bun confort, o poziție foarte bună pentru pedalat, cu suspensii”, ne-a spus Claudiu Petrean, student la Facultatea de Arte și Design.

Nu lipsesc de la salonul de invenții Universitatea de Medicină din Timișoara, care a prezentat un dispozitiv medical care îi ajută pe medicii specialiști să afle mai ușor dacă inima unui pacient este sănătoasă sau nu, dar și Universitatea de Agronomie, care a prezentat un supliment utilizat pentru prevenția unei boli la albine. De asemenea, Clusterul de Energii Sustenabile din România Rosenc prezintă în cadrul evenimentului un sistem de irigare prin picurare, iar Remi Rădulescu, numeroasele invenții pentru care a fost premiat în ultimii ani.

Salonul Internațional de Invenții și Inovații din Timișoara este deschis la Casa Tineretului între orele 09.00 – 18.00. Evenimentul este organizat de Societatea Inventatorilor din Banat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.