Primarul Nicolae Robu, contrazis de președintele PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, pe tema...

Primarul Nicolae Robu, contrazis de președintele PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, pe tema taxei de ocupare a domeniului public. Cum a mințit Robu în legătură cu terasele din Unirii

1
DISTRIBUIȚI

sebastian raducanu psd timisoara03_resize

Preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, este decis să pună la muncă aleşii locali ai formaţiunii sale pentru ca aceştia să vină în sprijinul agenţilor economici din Piaţa Unirii şi de pe străzile adiacente.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă Răducanu a precizat că „vreau să vă vorbesc despre amplasarea teraselor din Piaţa Unirii în zona de șantier.


Știm că o mare parte din cei care își defăşoară activitatea în această zonă au de suferit. Există acest șantier care durează de atâta timp și care unora le-a cauzat probleme de genul insolvențe sau faliment. Li s-a dat aprobarea să amplaseze aceste terase şi acum li s-a cerut taxa sezonieră de terasă pentru ocuparea domeniului public. Li se cere plata acestei taxe, domnul primar a declarat că el ar vrea să îi ajute, dar nu poate din cauza prevederilor din Codul Fiscal. Articolul 283 din Codul Fiscal se referă la alte taxe locale și spune în felul următor consiliile locale pot instituit taxe pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Din ceea ce cunosc eu, din punct de vedere juridic ne aflăm în fața unei dispoziții permisive a Codului Fiscal, consiliile locale pot institui aceste taxe conform HLC 289 din 2014 s-au însoţit aceste taxe acum că nu se poate schimba acest HCL sau că agenţii nu se pot exonera del a plata acestor taxe e o altă discuție, dar să dai vina pe noul Cod Fiscal că nu permite să îi scuteşti de la aceste taxe este o greşeală. Am vrut să vă semnalez că în Codul Fiscal dispoziţia este permisivă”. Zilele trecute edilul a declarat pentru presa locală nu poate acorda scutiri de la taxe din cauza prevederilor din Codul Fiscal.

Răducanu a promis că aleşii PSD vor elabora un proiect pentru ca agenţii comerciali din Unirii să poată fi ajutaţi sub o formă sau alta de către autorităţile locale.

1 COMENTARIU

  1. 2 papagali se ciondanesc! pacat ca asemenea nulitati reprezinta clasa politica astazi! ca pe timpul lui ceasca, papagalii care stiu sa clantane sunt in fata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.