Primarul Nicolae Robu, reacţie INCREDIBILĂ în cazul statuilor furate din Timişoara

Primarul Nicolae Robu, reacţie INCREDIBILĂ în cazul statuilor furate din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

robu pressalert 118

Incidente fără precedent la Timişoara în ultimele zile, când nu mai puţin de patru statui au dispărut din centrul urbei de pe Bega. Vă reamintim că printre operele furate se numărăr bustul lui Emanoil Ungureanu, dispărut din fața Liceului Electromotor, cele ale doctorilor Victor Babeș și Aurel Cândea, realizate de Romul Ladea în urmă cu trei sferturi de secol și portretul turnat în bronz al caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, lucrare care se afla în zona Dâmbovița, pe strada Lacului.

Momentan poliţia anchetează cazurile, iar informaţiile oferite pe marginea acestui subiect sunt ţinute sub control.


Recent revenit din New York, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost şi el întrebat cum vede situaţia furtului statuilor. Edilul a precizat că i se pare incredibil că astfel de incidente pot avea loc în urbea de pe Bega şi că anumiţi oameni pot avea comportamente de acest tip. Cu toate că este revoltat, edilul nu vrea să mute paza de la muşcatele de pe Michelangelo în alte zone şi spune că „nu putem să păzim totul, chiar nu putem avea polițiști peste tot. Eu știu că multora le-ar conveni să vadă această minunată intersecție devastată pentru că unii suferă. Luni seara a plouat cu găleata și s-a făcut dovada că niciun pic de apă nu s-a strâns în subpasaj şi că este o realizare excepțională”.

1 COMENTARIU

  1. Se pare că statuile au ajuns la firul vechi. Bustul lui Emanoil Ungureanu ar fi fost vândup pentru 900 de lei!
    Se pune întrebarea de ce nu sunt traşi la răspundere şi cumpărătorii?
    În alte ţări „negustorii” de bronz statuar ar fi fost de mult după zăbrele pentru complicitate la furt, respectiv posesie de bunuri furate şi distrugerea patrimoniului cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.