Primarul Nicolae Robu, prima semnătură pentru demolarea Liceului de Arte. Vezi peste...

Primarul Nicolae Robu, prima semnătură pentru demolarea Liceului de Arte. Vezi peste ce OBSTACOL trebuie să treacă Fundaţia Caritatea

1
DISTRIBUIȚI

robu bani 1

Este oficial, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut un nou pas important pentru sprijinirea demolării clădirii fostului Liceul de Arte, imobil situat în centrul oraşului. „Am dat aprobare pentru certificatul de urbanism. Sunt absolut de acord cu demolarea acestei clădiri, care nu a fost niciodată monument, care arată foarte rău, în total dezacord cu toată arhitectura zonei, şi cu clădirea Liceului Electromotor de alături şi cu clădirea primăriei, cu absolut tot ce avem în zonă. Este normal ca un proprietar să îşi poată valorifica proprietatea conform prevederilor constituţionale. Se va demola tot. Şi Inspectoratul Şcolar. Nu stiu dacă deodată, dar tot ce are în proprietate, pentru a-şi valorifica proprietatea la maximum, în ansamblul său”, a declarat primarul Nicolae Robu, pentru opiniatimisoarei.ro.

Chiar dacă Nicolae Robu susţine demolarea, pentru a putea semna autorizaţia de demolare trebuie ca să fie primite mai multe aprobări de către Fundaţia Caritatea în baza certificatului de urbanism.


Printre cei care care trebuie să avizeze demolarea se numără şi comisia care se ocupă de monumentele istorice din cadrul Direcției Judeţeane pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Timiş.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că primarul Nicolae Robu şi-a asumat prin semnătura sa, în numele municipiului Timişoara, că va sprijini declasificarea mai multor clădiri din zona protejată din centrul vechi, demolarea acestora şi, ulterior, aprobarea unor construcţii ale căror indicatori depăşesc limitele maxime legale. Documentul, botezat contract de parteneriat, a fost semnat, în 4 noiembrie 2013, de Robu cu Fundaţia Caritatea, reprezentată de Samuel Iszak. Fundaţia Caritatea din Bucureşti cea care este proprietara terenului aflat peste drum de Primăria Timişoara, unde acum este construită clădirea unde a funcţionat Liceul de Arte Plastice sau cea a Inspectoratului Școlar Timiș. Primarul a fost împuternicit printr-o hotărâre de consiliu local să negocieze pentru a găsi o soluție cu fundația pentru teren.

1 COMENTARIU

  1. Sunt siderată. Altă găselniţă total anapoda, precum distrugerea scuarului din Piaţa Libertăţii. Demolarea unei clădiri ce are un proprietar conduce la consecinţe greu de evaluat. Acea asociaţie CARITATEA este un paravan şubred. Eu nu voi plăti niciun ban spre a fi despăgubiţi proprietarii, după ce vor intenta proces Primăriei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.