Primii trei ani de mandat ai primarului Nicolae Robu, analizați la PRESSALERT...

Primii trei ani de mandat ai primarului Nicolae Robu, analizați la PRESSALERT LIVE VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

loredana pressalert live

La trei ani distanță de la alegerile locale din 2012, în urma cărora Nicolae Robu, propulsat de USL, a câștigat fără probleme mandatul de primar al Timișoarei, jurnalista PRESSALERT.ro Loredana Codruț, specializată pe administrație locală, a făcut bilanțul acestei perioade, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Promisiunile primarului, fie că e vorba de cele pe șase luni, fie că e vorba de cele pe termen lung, puține dintre ele au mers „ca pe roate”, iar altele, care sunt motiv de mândrie, au fost demarate de fosta administrație. „Ca cetățean, nu văd nimic îndeplinit din campania electorală. Văd buruieni, văd țânțari, proiectele se finalizează greu sau deloc, văd un haos. Ca jurnalist văd că nimeni nu vorbește, nimeni nu poate da o declarație fără acordul primarului, pare a fi o tiranie. Informațiile publice prin lege ies greu. În primărie e o frică generală de Nicolae Robu”, a spus Loredana Codruț.

„Nicolae Robu e un om foarte ok, e inteligent, e harnic, însă are niște foarte mari scăpări, lucruri care se văd.


Are niște puncte sensibile, cum ar fi ACS Poli, orice lucru stârnește relații neplăcute, întrebările legate de domnișoarea Sanda Greblă la fel. Sunt anumite teme la care mă aștept, dacă întreb, la răspunsuri nervoase”, a completat jurnalista.

„Dacă vezi că un proiect nu e finalizat, sau că ceva nu merge bine, în ochii primarului ești pesedist, ești plătit de cineva să scrii de rău, dar nu orice critică este și un atac, poate fi ceva constructiv”, este de părere Loredana Codruț.

În cei trei ani de mandat, primarul a avut câteva momente în care a jignit fără menajamente jurnaliști prezenți la conferințele sale de presă, cerându-le buletinul, numindu-i nesimțiți sau trimițându-i la școală. „Am scris de fiecare dată când domnul Robu a jignit colegi, m-a jignit și pe mine. Toți ne pierdem cumpătul, dar ca politician nu ai voie să te comporți așa. Domnul Robu e un om implusiv, dar jignește cu intenție. Știe că poate și știe că dacă sunt 10 ziariști și îl jignește pe unul, doar acela va scrie. Și dacă scrie doar unul, acela poate fi arătat cu degetul”, a spus jurnalista PRESSALERT.ro.

Cât despre posibilitatea ca actualul primar să candideze pentru un nou mandat, jurnalista este sigură că așa va fi. „M-am uitat la PSD, am văzut că sunt mulți oameni tineri. Cred că și în PNL ar fi momentul pentru schimbare, să vină doi oameni tineri, unul din fostul PDL, unul din PNL, să preia frâiele. Dar îl văd pe domnul Robu cu încă un mandat la primărie. Aici am criticat PSD-ul, pentru că nu iese în față. Domnul Robu e peste tot, iese zilnic în presă, își face imagine”, a mai spus Loredana Codruț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.