Probă BOMBĂ privind neimplicarea Mitropolitului Nicolae Corneanu în uciderea revoluționarilor pe treptele...

Probă BOMBĂ privind neimplicarea Mitropolitului Nicolae Corneanu în uciderea revoluționarilor pe treptele Catedralei. Unde era ierarhul pe 17 Decembrie 1989

10
DISTRIBUIȚI

DSC_0775

O jurnalistă timișoreană face o reparație istorică la adresa fostului mitropolit al Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu. Ea prezintă dovada faptului că înalta față bisericească nu era în țară pe 17 decembrie 1989. Conform unei ”legende” fabricate după Revoluție, fostul mitropolit bănățean a fost acuzat că ar fi ordonat închiderea porților Catedralei Mitropolitane pe 17 decembrie 1989, și astfel, din cauza lui, au fost răniți, prin împușcare, în unele cazuri mortal, timișoreni ce ulterior au devenit martiri ai orașului.
Ramona Băluțescu publică în Oradea Press o carte poștală ilustrată pe care ÎPS Nicolae Corneanu a scris-o și expediat-o către Timișoara pe 17 decembrie 1898, din Turcia.


Ilustrata e adresată cuvioasei maici Patricia Codău, și transmite ”arhierească binecuvântare ostenitoarelor reședinței mitropolitane”.

carte postala mitropolit ”Corneanu era urât și de cei care nu erau așa de vrednici ca el, de cei care nu avuseseră conștiința să înapoieze bunurile greco-catolicilor, de cei ce se ascundeau după ce el, imediat după Revoluție, vorbise deschis despre colaborarea lui cu Securitatea, de cei care rămăseseră încrâncenați acolo unde Nicolae Corneanu alesese seninătatea mărturisirii și lumina bunătății spre mai departe. Dar era urât și de cei care jinduiau la scaunul său și care aveau tot interesul a-l coborî în ochii oamenilor, pentru a se putea apropia, măcar în felul acesta, de el”, scrie jurnalista Ramona Băluțescu. (Foto: Ramona Băluțescu)

10 COMENTARII

  1. din cate imi amintesc eu din ce am citit prin presa vremii… si chiar a vremurilor ce au urmat … domnul Ilie Sarbu ar fi dat aceasta dispozitie. la acea vreme avea nu mai stiu ce functie la mitropo;ie . poate ar fi bine sa se vina cu precizari in acest sens . eu le-am tratat atunci ca pe niste zvonuri , dar e bine de stiut .

  2. Unde-i BOMBA? Acest lucru se stia de mult! Cum scria si Phrentz, Sarbu este vinovatul! Ce mi se pare totusi curios, este de ce apare aceasta vedere cu data vizibila, abia acum? A mai vazut-o cineva pina acum? S-a publicat de-a lungul timpului in ziare si publicatii? Daca nu, de ce abia acum?

  3. Phrentz are dreptate … sigur IPS Nicolae (Dumnezeu sa-l ierte) nu a dat aceasta dispozitie dar era o personalitate mult prea blajina ca sa se lanseze in discutii si sa se disculpe … In ceea ce-l priveste pe Ilie Sarbu … trebuie verificat, asa am auzit si eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.