Purificatorul de aer alimentat cu energie solară, invenția unei studente din Timișoara...

Purificatorul de aer alimentat cu energie solară, invenția unei studente din Timișoara cu care s-a calificat la un important concurs internațional. Cum funcționează

0
DISTRIBUIȚI

554872eb65f86-940x530

O studentă de la Universitatea de Vest din Timișoara a reușit să ajungă în semifinala competiției internaționale Design Lab 2015. Asta după ce a creat un purificator de aer alimentat cu energie solară, ce poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încarcă, dar și drept purificator de aer capabil să identifice zonele cu mirosuri neplăcute și să le elimine. Astăzi, Electrolux a anunțat cei 35 de semifinaliști ai concursului, printre care se numără și Adelina Tripon, cu proiectul YoYoAir.

Cinci dintre proiectele înscrise în top 100 s-au calificat cu ajutorul votului public, iar celelalte 30 au fost selectate de către experții Electrolux.


Este cel de-al doilea an consecutiv când o studentă din Timișoara reușește să se califice în acest concurs dedicat tinerilor inventivi. În acest an, tema competiției este „Healthy Happy Kids”, iar juriul caută să vadă idei inovatoare pentru produse, accesorii, consumabile și servicii în trei zone de interes: gătit, îngrijirea textilelor și purificarea aerului.

În funcție de dezvoltarea conceptelor pentru etapa următoare, șase finaliști vor fi aleși de către experții Electrolux. Aceștia vor fi anuntați pe www.electroluxdesignlab.com pe 15 septembrie. Premiul 1 al competiției constă în 10.000 de euro și un stagiu de practică de șase luni, plătit, la un centru de design Electrolux. Jumătate dintre câștigătorii acestui premiu din anii trecuți au continuat să lucreze pentru Electrolux la sfârșitul acestui stagiu de practică. Premiul al doilea are o valoare de 6.000 de euro, iar cel de-al treilea de 4.000 de euro. De asemenea, va fi acordat și premiul People’s Choice, în valoare de 2.000 de euro. Acesta va fi oferit proiectului care a primit cele mai multe voturi online. Câștigătorul competiției va fi ales în octombrie 2015 de către un juriu de designeri recunoscuți la nivel internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.