RADICAL Grădinile din jurul blocurilor vor dispărea. Cum vor beneficia firmele cu...

RADICAL Grădinile din jurul blocurilor vor dispărea. Cum vor beneficia firmele cu pedigree liberal de planurile lui Robu de reformare a Timişoarei

1
DISTRIBUIȚI

gradina-bloc

Este oficial, grădinile din jurul blocurilor vor dispărea încetul cu încetul din urbea de pe Bega. Primarul Nicolae Robu a oferit detalii vizavi de acest subiect delicat care a captat atenţia publică. Însă tristeţea unora este bucuria altora, căci de amenajare spaţiilor verzi se vor ocupa firmele Rogera şi Green City Andlif, care au câştigat licitaţiile pentru amenajarea spaţiilor verzi.

„Trebuie să pregătim oamenii şi psihologic pentru această schimbare aşa cum am făcut şi în privinţa garajelor.


Oamenii au îneţeles că garajele trebuie să dispară. Majoritatea oamenilor sunt împăcaţi cu a această idee pentru că îşi doresc un oraş mai frumos, mai funcţional. Nu este permis ca oamenii să pună gard viu şi să administreze terenul ca şi cum ar fi teren privat. Noi vrem ca tot spaţiul dintre blocuri să fie unul public, dar amenajat funcţional. Ceea ce dorim să facem este să creem spaţii verzi cu adevărat frumoase amenjate de societăţile care sunt sub contract”, a explicat primarul

Mai mult, acesta a spus şi că deşi oamenii au intenţii bune, acestea ar face bine să rămână doar la stadiul de planuri. „Nu este corect ca fiecare cetăţean oricât de priceput ar fi sau nu şi oricâtă bunăvoinţă ar avea el să-şi pună amprenta pe spaţiul public. Nu e normal ca cetăţenii să planteze copaci pe domeniul public oricât de bine intenţionaţi sunt ei şi sunt bine intenţionaţi eu nu le fac lor nicio culpă. Cetăţenii nu au de unde să ştie ce reţele de utilităţi sunt dedesubt şi ce proiecte de viitor există şi nu este în regulă ca ei să se ocupe cu aşa vea. Vrem să plantăm copaci, să amenajăm foişoare care vor apărea printre blocuri unde vom face amenajări. Mai avem câteva luni de lucru la Podeanu şi veţi vedea cum vrem să amenajăm oraşul”.

1 COMENTARIU

  1. Ce treaba are bufonul asta cu amenajarea orasului. Vrea ca timisoara sa fie ca viena. Dar aia in primul rand nu inseamna sa tai toti copacii si sa plantezi niste bete care nu trec iarna. In acelasi timp piata rosie nu onoreaza aceasta initiativa. Sper sa nu mai fi votat pentru inca un mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.