RĂZBOI între managerul Spitalului Județean Timișoara și medicul Mihai Ionac. Marius Craina...

RĂZBOI între managerul Spitalului Județean Timișoara și medicul Mihai Ionac. Marius Craina spune că se realizează operații în Clinica de Chirurgie Vasculară, pacienții îl contrazic

5
DISTRIBUIȚI

marius craina

Scandal între managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, și medicul Mihai Ionac, după ce acesta a semnalat că în Clinica de Chirurgie Vasculară nu se mai realizează operații complexe de reconstrucție vasculară, din cauza lipsei de materiale medicale elementare. Marius Craina spune că nu există niciun motiv obiectiv pentru care să nu se realizeze astfel de operații pentru că s-a făcut rost de materialele medicale necesare, însă pacienții îl contrazic.

„Nu am amenințat pe nimeni în viața mea, nu există nicio problemă în ceea ce privește achiziționarea de materiale medicale. Au fost cumpărate acele fire de sutură, și nu numai, necesare pentru desfășurarea activității medicale. Mă miră comportamentul medicului Mihai Ionac și faptul că un coleg își permite să facă asemenea acuzații. Tocmai de aceea voi sesiza consiliul de etică și comisia de disciplină. Pot să vă spun că astăzi se realizează operații la Clinica de Chirurgie Vasculară. Firma care a câștigat licitația a adus în avans două cutii cu materiale vineri și luni astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată”, a explicat, astăzi, Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara spune că în cazul în care au fost amânate operații în Clinica de Chirurgie Vasculară, nu este vina unității medicale, pentru că materialele medicale ar exista. „Dacă nu s-a operat nu știu de ce s-a întâmplat asta, teoretic ar fi trebuit să poată opera. La Clinica de Chirurgie Vasculară se realizează operații sau ar trebui să se realizeze operații și din câte știm noi au fost efectuate operații pentru că nu există niciun motiv obiectiv ca aceste operații în Secția de Chirurgie Vasculară să nu se realizeze. Consider că a fost un atac nejustificat, nedrept, imoral din partea medicului Mihai Ionac la adresa mea personal în momentul în care și-a permis să declare că eu l-am amenințat”, a mai precizat Marius Craina.

poza 1 (8)

Medicul Mihai Ionac: „Realizăm doar operații de urgență”

Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară îl contrazice pe Marius Craina.


Mihai Ionac spune că din luna aprilie a solicitat conducerii unității medicale să cumpere materialele medicale de care are nevoie pentru a opera, iar de atunci s-a ales doar cu promisiuni. „Noi aveam niște materiale pe care le puteam cumpăra printr-un program național, dar au apărut noi reglementări la sfârșitul lunii martie și nu le mai putem cumpăra. Am făcut o solicitare către conducerea spitalului în care am explicat că acestea sunt materiale fundamentale fără de care noi nu putem lucra, nu le mai putem cumpăra prin programul național, vă rog să ni le cumpărați voi, spitalul. Comunicatul de presă de vineri a fost un gest de exasperare din cauză că joi m-am plimbat ca o minge de ping-pong între aprovizionare, magazie, bloc operator, secție urmărind unde sunt materialele primite și recepționate, care sunt pe procedura de achiziție publică, care nu s-a terminat încă”, explică Mihai Ionac.

Medicul timișorean spune că ar avea nevoie pentru a realiza operații de reconstrucție vasculară, printre altele, de fire de sutură, tuburi de dren sau folii de protecție a plăgii. Pentru că nu are aceste materiale medicale, în ultimele două zile s-au realizat doar operații de urgență. Mihai Ionac a mai precizat că va trimite o adresă Ministerului Sănătății în care va preciza faptul că reprezentanții unității medicale „refuză să cumpere materialele medicale necesare. Eu sunt pus la mijloc, pacientul suferă”. În ceea ce privește cele două cutii cu materiale medicale, printre care și fire de sutură, Mihai Ionac recunoaște că luni dimineață a venit un reprezentant al firmei care a câștigat licitația cu ele în clinică. Însă acestea nu sunt recepționate, plus că la operațiile de reconstrucție vasculară e nevoie de alt tip de fire de sutură, explică medicul timișorean.

poza 2 (8)

Pacientă internată la Clinica de Chirurgie Vasculară: „Am fost amânată la operație”

„Cred că politica nu are ce să caute în spital. Singura noastră politică e cea a omului bolnav. Astăzi am realizat doar operații foarte simple, de curățare de plăgi, etc. Operații complexe nu am mai efectuat de ieri și nici mâine nu vom realiza pentru că la aprovizionare nu există niciun semn că materialele medicale vor veni”, a mai explicat revoltat Mihai Ionac.

Carmen Ucă are 54 de ani și se numără printre cei zece pacienți care nu au putut fi operați în ultimele două zile pentru că în Clinica de Chirurgie Vasculară nu există materialele necesare. „Am fost amânată la operație, ar fi trebuit să fiu operată luni de dimineață, am fost amânată pentru azi, iar azi pentru mâine și tot așa. Medicii mi-au spus că nu au materiale pentru operație, nu se știe când voi fi operată. Am dureri, am nevoie de un bypass la picior pentru că am un picior diabetic și am vena înfundată. Sunt de miercuri internată special pentru operație”, a povestit cu ochii în lacrimi Carmen Ucă.

5 COMENTARII

  1. Unu si cu unu, fac doi: pacienta „cu lacrimi in ochi” este amanata la operatie pentru ca dr Ionac i-a spus ca NU sunt materiale sanitare. Deci, a luat de buna ce zice medicul curant, nu ca il contrazice pe dr. Craina. Va rog sa va aduceti aminte ca, inainte de acest conflict, ani de zile, dr. Ionac avea aceeasi placa catre pacienti: nu sunt materiale sanitare, donati 5000 ron in fundatie sau le cumparati de la farmacia matusii, recte de la Remedia. A mers balciul asta pana l-au prins autoritatile. Cum toti „donau” benevol – scuzati redundanta- inainte de operatie, cum se numeste lucrul asta? Conditionarea actului medical? Acum nu mai merge cu Remedia si urla va nu mai sunt materiale sanitare desi noi, medicii, stim ca nu e asa. Ba mai mult, minte si instiga pacientii, manipuleaza si se victimizeaza. Craina e fraier ca-l baga in seama. In locul managerului i-as da lui Ionac un spatiu central in Spitalul Judetean ca sa mute Remedia in gura bolnavilor. Atunci sa vedeti ca liniste o sa fie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.