REGAL pentru iubitorii de muzică populară din Timișoara. Cine participă la gala...

REGAL pentru iubitorii de muzică populară din Timișoara. Cine participă la gala festivalului „Lada cu Zestre”

0
DISTRIBUIȚI

spectacol lada zestre

După finalizarea celei de-a IX-a ediții a fazei județene a festivalului-concurs „Lada cu zestre”, la care au participat peste 1.000 de concurenți din întregul județ, premianții vor evolua duminică, începând cu ora 18.00, la gala festivalului care va avea loc pe scena din Parcul Rozelor.

Secțiunile concursului au fost dintre cele mai diverse, de la dansuri și muzică populară interpretată de soliști și instrumentiști, până la recitatori dialectali, teatru popular, expoziții, colecții și foarte apreciate bucate tradiționale după rețetele bunicilor.

Programul spectacolului de gală este alcătuit din nouă momente, în care vor evolua cei mai reprezentativi artiști populari de pe raza județului.


Spectacolul va fi deschis de ansamblul „Boldureanca” din comuna Boldur, rapsodul Viorica Lazăr din Orțișoara și ansamblul din Pietroasa iar în cel de-al doilea moment vor evolua grupul vocal „Izvorașul” din Buziaș, ansamblul din Sânmihaiu Român, recitatoarea în grai bănățean Dariana Dumitrescu din Jdioara și ansamblul „Datini jdioreane”. După ansamblul maghiar din Tormac și ansamblul „Sfântul Sava” din Sânnicolau Mare, care alcătuiesc cel de-al treilea moment, vor urca pe scenă recitatorul Cristian Rădoi din Dudeștii Noi, ansamblul „Dudeșteana”, solista Simona Bădulescu din Periam și ansamblul „Moșnițeana”, cu un dans din Seleușul de Jos. Un alt moment cuprinde ansamblul „Hora Belințului”, prezent cu o suită de dansuri, solistul Cristian Tomoni și violonistul Adrian Bala. Aceștia vor fi urmați de recitatorul Cristian Talpău din comuna Ghizela, ansamblul „Flori de câmpie” din Giarmata Vii, orchestra din Ghiroda, solista Georgiana Necșa, taragotistul Radu Cuciurean și rapsodul Laura Laurențiu iar momentul va fi încheiat de ansamblul „Cununa Timișului”, care va prezenta dansuri pe generații.

După premierea câștigătorilor concursului, pe scenă vor mai urca ansamblul „Datina” din Ghiroda, care va prezenta un tablou coregrafic, ansamblul „Ghiocelul” din Giroc, mai mulți dansatori, soliștii Doriana Talpeș, Florin Pistrilă, Ghiță Călțun Brancu, Mariana Anghel și Petru Miulescu Irimică, iar un dans de munte va încheia spectacolul festiv din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.