Reprezentații FABULOASE de teatru și acrobație în aer liber la FEST-FDR. Ce...

Reprezentații FABULOASE de teatru și acrobație în aer liber la FEST-FDR. Ce artiști importanți participă

0
DISTRIBUIȚI

chery_orchard_05 (M)

Mai sunt câteva zile până când FEST, a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, aflat la ediția cu numărul 20, va transforma din nou Timișoara într-o uriașă lume a spectacolului.

FEST începe și se termină afară, în stradă. Modulul Outdoor va deschide anul acesta cea de-a doua etapă a FEST-FDR, eveniment susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cu un spectacol – eveniment: Livada de vișini, o călătorie fabuloasă și plină de imaginație prin lumea lui Cehov. Spectatorii, dar și trecătorii de pe str. Mărășești sau din zona centrală a Timișoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa și Asia duminică, 7 iunie și luni, 8 iunie, de la ora 22.00, în parcarea din fața Hotelului Timișoara.
Secțiunea OUTDOOR continuă într-o cu totul altă notă: un autobus vechi, doi acrobați pe sârmă, efecte speciale, muzică și… o poveste despre iubire, despre întâlniri și despărțiri, o pledoarie prin și pentru imaginație ca purtător a tot ceea ce este uman în fiecare dintre noi. Miercuri, 10 iunie și joi, 11 iunie, de la ora 22.00, în Piața Victoriei, FEST vă dă întâlnire cu FUNAMBUS, un spectacol… funambulesc, la propriu și la figurat, prezentat de actorii / acrobații / muzicienii companiei franceze de teatru Underclouds și de autobusul lor.

FUNAMBUS Cel de-al treilea spectacol de stradă al FEST-FDR invitat de Teatrul Național continuă o poveste începută anul trecut.


Zburătorii vor umple din nou cerul deasupra Pieței Victoria din Timișoara. După succesul nebun de anul trecut, când peste 6.000 de timișoreni au urmărit povestea aeriană a lui Alice în Țara Minunilor, spaniolii de la Grupo Puja! vor zbura din nou la Timișoara, de această dată în… K@OSMOS. Teatrul Național din Timișoara, organizatorul FEST-FDR, oferă publicului două reprezentații ale fabuloșilor zburători de la Grupo Puja ! vineri, 12 iunie și sâmbătă, 13 iunie, de la ora 22.00, în Piața Victoriei.

kaosmos ”FEST-FDR2015 este un pas înainte în viața Timișoarei. Teatrul Național sparge toate barierele dintre stradă și teatru. Astfel, Spectacole de extremă diversitate construiesc săptămâna FEST: instalații la confluența dintre teatru și artele vizuale (Medio Monte, marți, 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy (Cireada de pe tort, miercuri, 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedia românească (Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule ? după „Moromeții”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, joi, 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, sau Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, un spectacol-vedetă al Naționalului timișorean programat sâmbătă, 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare), teatrul de expresie hip-hop, un gen inedit în România (Dreamscape al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, vineri, 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatrul de avangardă (Sfântul din Sfântul Gheorghe de Peca Ștefan, sâmbătă 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2). Toată această gamă de spectacole, atât de diferite, se reunesc sub semnul dinamismului, al energiei și fanteziei”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Accesul la spectacolele outdoor este liber. Pentru celelalte spectacole, biletele se mai găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), zilnic între orele 11.00-19.00 sau online pe www.tntimisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.