REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Mii de elevi din Timiș află, astăzi, ce...

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Mii de elevi din Timiș află, astăzi, ce note au obținut UPDATE 2 Câți elevi au absolvit examenul

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Emoții mari pentru mii de elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș, care au susținut, în această săptămână, Evaluarea Națională. Atât elevii, cât și părinții lor așteaptă cu sufletul la gură să se afișeze notele la cele două probe scrise susținute la Limba Română și la Matematică.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, rezultatele vor fi afișate astăzi, până la ora 16.00, la avizierul școlii și ulterior pe site-ul Inspectoratului Școlar Timiș și pe edu.ro. În aceeaşi zi, până la ora 20.00, vor putea fi depuse şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 iunie. Anul trecut, 61,20 % din elevii din Timiș care au susținut Evaluarea Națională au obținut note peste cinci. Niciun elev nu „pică” Evaluarea Națională, asta pentru că, la fel ca în anii precedenți, aceștia pot intra la liceu și cu medii sub 5.

La Evaluarea Națională 2015 s-au înscris 4.647 de candidați din județul Timiș. Proba scrisă la Limba și Literatura Română a fost susținută de 4.539 de elevi de clasa a VIII-a, iar cea la Matematică de 4.534 de absolvenți.


La prima probă, un elev a fost eliminat din examen pentru că a intrat în sală cu telefonul mobil, iar la proba scrisă la Matematică, doi candidați au susținut examenul la ora 13.00, nu la 09.00, pentru că au întârziat.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

UPDATE 1 În toate școlile din județ, la ora 12:00, s-au afișat notele.

UPDATE 2 74,34 % din elevii din Timiș care au susținut Evaluarea Națională în acest au obținut medii peste 5, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. Procentul este cu 13 % mai mare față de cel de anul trecut, când 61,11 % din absolvenții clasei a VIII-a din județ au avut medii peste 5.

La Limba și Literatura Română, procentajul mediilor peste 5 este de 81,23 %, iar la Matematică de 68,61 %. În județul Timiș avem și trei elevi de nota zece, care au reușit performanța de a lua nota maximă atât la Limba Română, cât și la Matematică. „De asemenea, 12 elevi au obținut nota 10 la Limba și Literatura Română, iar 144 la Matematică”, ne-a declarat Aurelian Sima, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.