România între Băsescu de PSD şi Udrea de PNL

România între Băsescu de PSD şi Udrea de PNL

0
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Încăierarea politică se încinge cu fiecare minut după ce Victor Ponta a anunţat că refuză să plece din funcţia de premier. Asta deşi ar fi trebuit să o facă măcar pentru a-şi respecta declaraţia dată acum câteva luni. Nu este nicio diferenţă între situaţia lui Victor Ponta de acum şi a răzgânditului Traian Băsescu care anunţa că va demisiona din funcţia de preşedinte al României la două minute după ce-l va suspenda parlamentul. Cum nu e nicio diferenţă între Băsescu care minţea fără să clipească atunci când vorbea despre cum a primit casa din Mihăileanu şi Victor Ponta care vine cu hârtii că nu a avut de a face cu casa de avocatură a lui Şova după ce, în 2007, a scris cu mâna lui în declaraţia de interese că e senior partner acolo. Necredincioşii să dea click aici.

Când vezi cine-i cere demisia te ia dureri de cap – Vasile Blaga, buldogul guvernării portocalii cu ginerele anchetat penal şi cu securea dosarelor EADS şi al finanţărilor fostului PDL deasupra capului şi Alina Gorghiu, cea care a fost propulsată de Klaus Iohannis să preia PNL-ul după modelul lansat de Traian Băsescu cu Elena Udrea.


Ea însăşi posesoare de contracte cu statul, s-a chinuit efectiv, astăzi, să citească discursul, dând impresia că l-a primit cu puţin timp înainte. Să vorbeşti de legitimitatea lui Ponta în faţa alegătorilor când ai în parlament oameni din PNL cu condamnări definitive, dar nu le ceri să plece doar pentru că sunt unele cu suspendare, este o bătaie de joc la adresa oamenilor ieşiţi în stradă ca să-ţi susţină jupânul politic şi care doreau o clasă politică curată şi uscată. Cei care l-au susţinut pe Klaus sunt alţii decât oastea de strânsură, condusă de pupincuristul lui Băsescu, Dorel Onaca, care a făcut valuri prin Piaţa Victoriei şi pe care Gorghiu a numit-o poporul revoltat.

Monica Macovei se lăuda că va curăţa clasa politică cu noul ei partid. Ghinion, însă. Logica sa se opreşte tot la propriul interes. Când vorbeşti despre justiţie legată la ochi, dar consideri că poţi trece peste încălcarea regulilor de către un judecător, doar pentru că îl cheamă Danileţ, nu eşti cu nimic diferită, fundamental, de Ponta, Blaga sau Gorghiu. Doar că ţi-ai îmbrăcat discursul într-o poleială mai comercială pentru piaţa internă şi externă. Când unii sunt mai egali decât alţii doar pentru că aşa îţi convine, nu mai e dreptate.

România este întinsă ca un elastic între Băsescu de PSD şi Udrea de PNL. Singura întrebare este când se va rupe şi pe cine va plesni mai tare. Pentru că oricum, poporul alegător este pentru ei pe ultimul loc. Singurul lucru care contează este să se combine cu puterea. Dacă tot e vară fierbinte, să detoneze DNA şi dosarul EADS şi toate celelalte care zac de ani de zile, ca în toamnă, electoratul să poată număra bobocii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.