Să te lingi pe degete! Câțiva tineri din Banat au “reinventat” MIEREA....

Să te lingi pe degete! Câțiva tineri din Banat au “reinventat” MIEREA. Cât de delicioase și de benefice pentru organism sunt ciocolata din miere sau mierea cu cocos sau lavandă

1
DISTRIBUIȚI

miere cu lavanda

Miere cu lavandă, cocos, ghimbir, scorțișoară sau stafide – acestea sunt doar câteva dintre produsele de-a dreptul inovative pe care câțiva tineri din Banat le-au realizat. Mierea cu arome cu totul speciale este bună de te lingi pe degete și a putut fi gustată de timișoreni în cadrul primei ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații, care a avut loc în acest sfârșit de săptămână la Casa Tineretului.

Ideea de a realiza o astfel de miere le aparține unor tineri creativi din Banat, cât se poate de îndrăzneți, care doresc să le reamintească românilor ce miracole poate face mierea naturală pentru organismul lor. Astfel, au încercat să vină pe piață cu niște produse inedite. “Vă mai aduceţi aminte de vremurile copilăriei când bunica avea leac pentru orice problemă? Primul ei gând nu era acela de a vă îndopa cu medicamente, ci de a vă oferi un ceai îndulcit cu miere, care îşi făcea efectul imediat. Noi încercăm să continuam această „tradiţie” a bunicii, dar am decis să venim cu îmbunătăţiri”, se laudă tinerii inventivi, care au o stupină în județul Caraș-Severin, iar mierea cu arome o realizează într-un laborator din Timișoara.

ciocolata din miere

Lorena Pârvu, unul din tinerii care au inventat sortimentele speciale de miere, povestește că mierea cu lavandă este ultima realizată.


“Lavanda este recunoscută de mult timp pentru beneficiile ei, iar în combinație cu mierea, aceste beneficii sunt sporite. Mierea cu lavandă este calmantă, recomandată pentru insomnii, ajută sistemul nervos, aparatul urinar, recomandată în cazul tulburărilor respiratorii, digestive și pentru circulația sângelui”, explică Lorena Pârvu.

Un alt produs inovativ este ciocolata din miere, 100 % naturală. “Ciocolata din miere nu are adaosuri de zahăr sau de ciocolată. Este miere simplă de salcâm combinată cu cacao, fiind preferata copiilor. Un desert raw vegan delicios și un înlocuitor al ciocolatei clasice”, mai precizează Lorena Pârvu. Un astfel de borcan de miere se vinde cu prețuri între 16 și 30 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.