SCANDAL la sediul PC din Timișoara. Ce acuzații grave îi aduce noul...

SCANDAL la sediul PC din Timișoara. Ce acuzații grave îi aduce noul președinte al formațiunii Mariei Grapini și de ce solicită ajutorul poliției UPDATE 2 Cum s-a rezolvat situația VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

pc davitoiu

Scandal în toată regula la sediul PC din Timișoara, situat în Primăria Veche din centrul orașului. Noul președinte interimar al al formațiunii și consilier județean, Ion Davițoiu, a anunțat că va chema poliția pentru a pătrunde în sediul partidului, care, susține el, a fost încuiat de fosta șefă a formațiunii, europarlamentarul Maria Grapini. Acesta spune că va sparge ușile și că are informații că Grapini ar fi plecat cu toate actele formațiunii.

La sediu a ajuns și consilierul cabinetului europarlamentar, Raul Oltean, care susține că nu știe cine are cheia.

Vă reamintim că, după ce Maria Grapini s-a arătat împotriva fuziunii dintre PC și PLR, aceasta a fost scoasă din schemă. În locul acesteia a fost numit ca președinte interimar consilierul județean Ion Davițoiu. Acesta a declarat că „am preluat ca interimar. Prin noua fuziune a PC cu PLR, doamna Grapini nu a vrut să continue acest proiect, urmând proiectul dânsei cu Partidul Puterii Umaniste.


Acum, după o consultare între colegii de pe plan local, care ne-am debarasat de aripa aceea și cu conducerea PC de la București s-a luat decizia ca eu să fiu nominalizat președinte interimar al Partidului Conservator”, a declarat Davițoiu.

UPDATE Consilierul Raul Oltean a sunat-o pe șefa sa Maria Grapini, care se află la Bruxelles, pentru a o informa despre ce se întâmplă la sediul PC. Acesta i l-a dat la telefon pe Bogdan Davițoiu care i-a solicitat să îi permită accesul în secretariat, pentru că vrea să susțină o conferință de presă. Grapini i-a spus că nu are nici un drept să intre în sediu, că este o simplă persoană fizică, fără nici o calitate în partid și a solicitat actele prin care acesta poate dovedi că este înlocuitorul său. Davițoiu i-a explicat că a fost numit președinte interimar de la București și că chiria pentru sediu este plătită de PC, nu de cabinetul europarlamentar al Mariei Grapini, și i-a transmis acesteia că așteaptă poliția pentru a fi de față când va sparge ușa.

UPDATE 1 Maria Grapini susține că sediul e pe numele ei. Poliția a venit la fața locului, iar consilierul Raul Oltean le-a explicat că europarlamentarul va preda vineri sediul și actele, iar polițiștii l-au sfătuit pe Davițoiu să aștepte până atunci pentru a rezolva problemele.

Bogdan Davițoiu susține că sediul este gol, pentru că Maria Grapini ar fi luat deja toate actele, birourile și ștampila.

UPDATE 2 Consilierul Mariei Grapini l-a informat pe unul dintre polițiști că europarlamentarul ar fi depus deja o cerere la primărie prin care solicită ca spațiul să fie transferat pe cabinetul său. De asemenea, Davițoiu spune că, în urma discuției cu oamenii legii, a decis să amâne pe vineri deschiderea birourilor, întrucât a fost informat că dacă ar sparge ușile ar fi o acțiune pe propria răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.