SCANDALOS Firme radiate de la Registrul Comerţului continuă să fie cliente ale...

SCANDALOS Firme radiate de la Registrul Comerţului continuă să fie cliente ale Primăriei Timişoara, plătind chirii insignifiante. Cum rămâi în spaţiul comercial după ce ţi-a expirat contractul

0
DISTRIBUIȚI

euro_1

Fişele de calcul, metoda inventată de angajaţii Primăriei Timişoara pentru a masca toate ilegalităţile comise în administrarea patrimoniului municipiului, după cum am dezvăluit ieri, au dus la apariţia unor situaţii scandaloase. Astfel, s-a descoperit faptul că terenuri sau clădiri erau închiriate unor firme care de ani de zile erau radiate din Registrul Comerţului. Deşi aceste societăţi comerciale nu mai există  din punct de vedere juridic, au continuat să plătească chiriile infime pentru spaţiile respective. „Menţinerea de către structurile de specialitate din cadrul Primăriei Timişoara a unor contracte cu asemenea persoane juridice, anume radiate, ridică serioase îndoieli atât cu privire la modul de gestionare a patrimoniului municipiului Timişoara, cât şi cu privire la profesionalismul, integritatea şi corectitudinea funcţionarilor publici implicaţi în asemenea operaţiuni”, se arată în raportul intern al Primăriei Timişoara în care s-a analizat problema fişelor de calcul.

Astfel, firma Timberland SRL a închiriat un garaj de la Primăria Timișoara și a continuat să plătească chirie, deși conform actelor de la Registrul Comerțului a fost radiată în 2012 după ce a intrat în faliment.Un spațiu comercial de 53,90 mp a fost închiriat Asociației Familiale Krauser pentru un atelier de închiriat costume, fiind plătită chirie chiar dacă apare radiată, în evidenţele Ministerului Finanţelor, din 2003.

De asemenea, în alte cazuri, unde contractele de concesiune au expirat, asociaţiile sau firmele respective au rămas în mod ilegal în spaţiile respective, continuând să plătească către Primăria Timişoara în baza celebrelor de acum fişe de calcul, printre cazurile identificate fiind şi cel al Asociaţiei Creştine Noua Speranţă.


Cabinetului de obstretică ginecologie dr. Popescu Angela care a închiriat de la Primăria Timişoara un spaţiu de 58,04 mp pe str. Gh. DOja i-a expirat contractul de închiriere în 2013, dar a continuat să plătească lunat chiria şi în anul următor.

O situaţie similară se înregistrează în cazul spaţiului comercial de 85,2 mp care a fost închiriat pe bulevardul Tinereţii Cooperativei Meşteşugăreşti Arta Populară Bănăţeană pentru un atelier de croitorie şi magazin, valabilitatea contractului expirând în ianuarie 2014. Chiriaşul nu a părăsit spaţiul, iar Primăria Timişoara a continuat să-i factureze în baza unei fişe de calcul chiria la 2 euro pe metru pătrat în loc să scoată la licitaţie spaţiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.