Situație DISPERATĂ la Timișoara: medicii de la „Județean” nu mai pot salva...

Situație DISPERATĂ la Timișoara: medicii de la „Județean” nu mai pot salva picioarele pacienților de la amputare pentru că nu au materialele necesare. Ce semnal de alarmă trage medicul Mihai Ionac

2
DISTRIBUIȚI

mihai ionac 1

Situație alarmantă semnalată de Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Medicul se plânge de faptul că operațiile de reconstrucție vasculară vor fi suspendate în secția pe care o conduce din cauza crizei de materiale medicale elementare, începând de luni, 22 iunie. Mihai Ionac dă vina pe conducerea unității medicale pentru că s-a ajuns în această situație.

„În urma neonorării solicitărilor zilnice de aprovizionare cu materiale strict necesare operațiilor vasculare, pe care colectivul clinicii de Chirurgie Vasculară le-a remis direcțiunii Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» din Timișoara (este vorba de peste 500 de referate de solicitare, trimise începând cu 15 mai 2011), din data de luni 22 iunie 2015, colectivul clinicii va fi în imposibilitate de a mai realiza operații de revascularizare arterială (bypassuri, endarterectomii carotidiene, anevrisme etc). Lipsesc materiale elementare: fire de sutură, tuburi de dren, folii sterile de protecție contra infecțiilor a plăgilor operatorii etc”, atrage atenția Mihai Ionac.

mihai ionac

Tot din cauza lipsei materialelor sanitare necesare, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară spune că, „după epuizarea ultimelor rezerve de care mai dispunem în urma achizițiilor prin programul național de sănătate, ale cărui fonduri au fost reduse la jumătate față de anul trecut, estimăm că, începând cu 24 iunie 2015 vom putea asigura exclusiv tratamentul conservator și nu intervențiile operatorii necesare în urgențele vasculare și care se impun în multe cazuri pentru salvarea membrelor de la amputație sau salvarea vieții în cazul anevrismelor”.

Mihai Ionac mai precizează că a informat conducerea Spitalului Județean Timișoara cu privire la această situație și a cerut găsirea unei soluții pe care o consideră „fără ieșire, în care pacienții care se adresează clinicii noastre cu toată încrederea, doresc să își salveze membrele de la amputație sau să prevină accidentele vasculare cerebrale, în condițiile în care nu dispunem de materiale, dar pacienții intenționează să își achiziționeze materialele strict necesare”.

Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că „situația se va rezolva, activitatea medicală nu va fi perturbată.


Toate matarialele medicale necesare realizării intervențiilor chirurgicale vor fi achiziționate. Cu siguranță le vom achiziționa până săptămâna viitoare”.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii aprilie au avut loc percheziții la locuința medicului Mihai Ionac, dar și la clinica pe care o conduce, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Invitat într-o ediție a emisiunii PRESSALERT LIVE, Mihai Ionac a criticat conducerea Spitalului Județean Timișoara.

2 COMENTARII

  1. Craina abereaza…reprezentantii firmelor de medicamente stau pe holuri…sefii de sectie nu au curaj sa-i uşuie. ?pt ca imediat patesc ce a patit Ionac….asta e si ideea..sa se ramana fara materiale tocmai pt a cumpara de la reprezentanti. Ionac este singurul care ateage atentia,.dar nu spune lucrurilor pe nume…La chirurgie e prapad.

    Dar ce este la Institutul de inima le intrece pe toate…vor sa-l mazileasca pe dir Pescariu..pt ca a impus niste reguli care îi lasa cu buzunarele goale pe agentii firmelor de medicamente…da am incredere ca DNA va lovi in curand unde trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.