Spectacolul pe care nu ai voie să-l ratezi în această seară: „Funambus”...

Spectacolul pe care nu ai voie să-l ratezi în această seară: „Funambus” aduce o lume FANTASTICĂ în centrul Timișoarei GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-643650315">

FUNAMBUS 09_resize

Miercuri seara, FEST – FDR a continuat în piața Victoriei cu o reprezentație care a întrecut aşteptările şi a ajuns dincolo de imaginaţie. Francezii de la Underclouds Cie au prezentat spectacolul Funambus, o poveste fantastică despre singurătate, întâlnire, dragoste şi acceptare. Toate acestea cu ajutorul unui vechi autobuz Saviem şi a unui sistem de frânghii şi cabluri.

Funambus s-a desfăşurat într-o atmosferă inspirată de benzile desenate ale lui Fred sau de filmele lui Tarkovski sau Roy Anderson. Cablul este în egală măsură fragilitate și tensiune, o legătură între aer și pământ, contradictoriu prin însăși natura lui. Pornind de la tehnicile circului și lumea acestuia – transformându-le în ceea ce se numește „viață”, și „omenesc”, cu tot zbuciumul său, cu visele sale, cu nebunia, cu iubirea și cu momentele sale de incoerență, Funambus devine o mitologie a vremurilor noastre, o poveste a Omului față în față cu lumea, în încleștarea lui cu poezia pură.

Mai spune doar că autobuzul Saviem, la vremea lui un soi de Ferrari al autobuzelor, are o venerabilă vârstă, plus, minus, 40 de ani, că nu se mai fabrică în prezent și că, așa bătrân cum e, i-a adus pe cele patru roți ale sale pe artiștii francezi la Timișoara.

Astăzi seară, spectacolul se joacă din nou, de la ora 22.00, în Piața Victoriei din Timișoara, chiar în fața Teatrului Național.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.