Strada Podeanu se ÎNCHIDE traficului. Cât vor dura lucrările de modernizare şi...

Strada Podeanu se ÎNCHIDE traficului. Cât vor dura lucrările de modernizare şi ce veşti are edilul Robu pentru locatarii din zonă

0
DISTRIBUIȚI

strada_podeanu-timisoaraonline_ro

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost prezent astăzi pe strada Podeanu, locaţie care urmează să fie închisă traficului, vreme de trei luni, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare.

La predarea amplasamentului, edilul a declarat că „sunt bucuros că putem da drumul efectiv la lucrările de modernizare şi mai bună funcţionalizare a străzii Podeanu. Este o stradă de mai bine de un kilometru şi foarte importantă ca trafic. Sigur toate străzile oraşului sunt importante.


Este o stradă pe care se circulă intens şi care la ora actuală are o tramă care nu face cinste. Pe partea cu baza sportivă a Politehnicii au fost circa 100 de garaje. Am adus mulţumiri cetăţenilor din zonă că au înţeles să renunţe la ele pentru a se face modernizarea”.

După ce a făcut inventarul lucrurilor inexistente: troutuare, piste de biciclete sau benzi de circulaţie, edilul a anunţat că „noi vrem să lărgim strada la patru benzi. Să creem piste de biciclete şi trotuare pe ambele părţi ale străzii, să creem circa 228 de locuri de parcare, să amenajăm în zona bazei II a Politehnicii o parcare pentru 82 de biciclete”. Primarul a mai anunţat şi că din zonă nu vor lipsi copacii şi că amenajarea spaţiilor din faţa blocurilor se va face unitar, chiar dacă asta înseamnă stricarea grădinilor sau a altor amenajări făcute de locatari. În doar trei luni de zile oamenii vor avea foişoare, bănci şi spaţii verzi unde se vor putea destinde.

Pentru şoferi, Robu a mai completat că „vom crea un sens giratoriu în zona dinspre Novatim. La ora actuală acea intersecţie este extrem de periculoasă şi produce o gâtuire a traficului. După ce vom face o amenajare, vom fluidiza intersecţia”. Edilul a promis că odată ce proiectul Michelangelo 2 va fi implementat, întreaga zonă de la podul Michelagelo şi până la strada Podeanu va arăta complet diferit.

Sursa foto: timisoaraonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.