TENSIUNE Aleşii judeţeni se ceartă pentru ocuparea locului vacantat prin plecarea lui...

TENSIUNE Aleşii judeţeni se ceartă pentru ocuparea locului vacantat prin plecarea lui Sorin Cociobea. Ce solicitare a căzut la vot UPDATE Cine a fost amenințat cu plângere penală

0
DISTRIBUIȚI

cjt01_resize

Locul vacantat în Consiliul Judeţean Timiş prin excluderea lui Sorin Cociobea din PSD cauzează noi discuţii în contradictoriu între aleşii judeţeni. Astăzi la debutul plenului, şeful CJT, Titu Bojin, a cerut ca proiectul prin care PNL cere numirea lui Balint Petrescu ca şi consilier judeţean să fie scos de pe ordinea de zi, iar Marian Vasile cere va votul să fie deschis.

Şeful CJT Titu Bojin a spus că „vreau să vă consult şi vreau să vă consult în ideea în care domnul Cociobea este în instanţă şi speră că şi câştigă. În condiţiile date noi putem să discutăm de ideea promovării unui consilier, dar toate răspunsurile pe care le aveţi de la nivelul autorităţilor sunt transmise fără o decizie clară privind modul în care să se facă promovarea consilierilor care au fost implicaţi în ordonanţa lui Dragnea. Eu am avut discuţii cu colegii de la nivelul PSD, am avut discuţii şi cu colegii de la PDL, PNL, scuze vă propun să îl scoată de pe ordinea de zi până se dă decizia pentru domnul Cociobea. Altfel ne trezim că avem 38 de consilieri care ne pot da în judecată. Ştiţi că au fost situaţii în care în primă instanţă s-a dat un verdict şi în a doua instanţă alt verdict”.

Bojin atenţionat că „eu nu îmi doresc să fie votat nici de la PNL şi nici de la PSD câtă vreme nu avem certitudinea legală”. Marian Vasile, consilier judeţean al PNL, a spus că „doar PNL a depus un proiect de hotărâre în acest sens, PSD a depus doar o hârtie care nu era deloc fundamentată, există piste false, inadvertenţe şi aberaţii care au fost introduse în proiectul de hotărâre, aşa cum este cea care ar fi legată de cei 38 de consilieri care ar fi în plen dacă Cociobea ar câştiga.


Avocaţii cu care am vorbit aseară mi-au confirmat că dacă domnul Cociobea câştigă, domnul Petrescu îşi ia lucrurile şi pleacă. Este o pistă falsă. Dacă noi am avea 15 consilieri la masă probabil că şi alţi consilieri ni s-ar alătura şi aţi trece în opoziţie. Această vrajbă care există în Banat se va termina”.
Bojin a atenţionat că „nu se pune problema să faceţi o majoritate nici dacă aţi avea trei independenţi. Legea e dată deja pentru două treimi ca să schimbi un vicepreşedinte, nu mai aveţi nicio şansă nici voi nici alţii până la următorul consiliu judeţean”. Secretarul Dănuţ Ardelean a sps că dă aviz negativ proiectului, însă acesta nu a fost scos de pe ordinea de zi, urmând să fie supus la vot.

UPDATE Aleșii județeni au votat împotriva numirii lui Balint Petrescu ca și consilier județean. Din cei 34 de aleși județeni au votat doar 30. 13 aleși au fost împotriva proiectului, în vreme ce doar 11 au fost pentru, iar trei s-au abținut. Votul liberalului Marin Popescu a fost anulat. Alesul liberal a explicat că era vorba de luarea la cunoștință a unui act, nu de alegerea lui Balint Petrescu, așa că a decis să protesteze prin scrierea numelui pe buletinul de vot. Marian Vasile a acuzat că CJT va funcţiona cu un număr prea mic de consilieri şi a spus că „sunt concluzii greșite, să nu discutăm de cum s-au anulat voturile. Să mergem mai departe, PNL va lua o decizie”. La final, Bojin a anunțat că la ședința viitoare PSD va veni cu un proiect de hotărâre pentru introducerea lui Filip Stancu în lista de consilieri județeni. Un mic incident a avut loc înainte de vot când consilierul PNL Marius Martinescu a votat înainte de începerea procesului. După ce Bojin a cerut anularea votului. Acesta a dorit să ştie cum este posibilă o asemenea intervenţie. Consilierul a fost avertizat că este pasibil de plângere penală pentru modul în care s-a purtat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.